“Zeytin taşımak için açılan yollar tarihi tahrip etti”

“Zeytin taşımak için açılan yollar tarihi tahrip etti”
Aydın’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin korunması adına önemli çalışmalar yapan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD) her hafta düzenledikleri gezi turlarının bu haftaki durağı Miletos mermer ocağı...

Aydın’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin korunması adına önemli çalışmalar yapan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD) her hafta düzenledikleri gezi turlarının bu haftaki durağı Miletos mermer ocağı oldu. Didim’deki Apollon tapınağı buradan çıkarılan mermerler ile yapılırken doğaseverler Milet şehrinin mermer ocaklarına, zeytinlikler arasından bir yürüyüş gerçekleştirdi. Zeytinliklerin içerisinde Bafa Gölü’nün güneyinde bulunan Miletos mermer ocağını gezen Aydınlı doğaseverler, geçmişte bilinçsizce açılan yollar ile tahrip olan sütunları inceledi.

Sözcü’deki habere göre; EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Zeytin çuvallarının traktörlerle taşınması için yeni yollar açılmış. Ancak yol açılırken gerekli hassasiyet gösterilmediğinden bazı sütun kasnaklarına zarar verilmiş. Buradaki yapılar turizme kazandırılabilecek bir dönemi yansıtan kültürel miraslarımızdır. Aynı zamanda arkeoloji ve mimarlık mühendislik fakültesi öğrencilerine kendi uzmanlık alanlarında çok güzel örnekler sunabilecek önemli verilerdir. Bunların korunması için öncelikle yerel halkın bilgilendirilmesi ve ilgili kurumların da gerekli çalışmaları yapması gerekir” diye konuştu.