Zeytinlikleri yok edecek yasanın Meclis’te 7 kez reddedildiği ortaya çıktı

Zeytinlikleri yok edecek yasanın Meclis’te 7 kez reddedildiği ortaya çıktı
“Zeytinciliğin idam fermanı”nı hazırlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerine izin veren yönetmeliği resmen yürürlüğe girdi. Muhalefet ve sivil toplum kuruluşları karara...

“Zeytinciliğin idam fermanı”nı hazırlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerine izin veren yönetmeliği resmen yürürlüğe girdi. Muhalefet ve sivil toplum kuruluşları karara “Zeytinlikler ve doğa yok olacak” gerekçesiyle tepki gösterdi. Düzenlemenin daha önce 7 kez Meclis gündemine geldiği ve reddedildiği ortaya çıktı. CHP’li Ednan Aslan, Meclis engelinin yönetmelik değişikliğiyle aşıldığını öne sürdü.

‘ZEYTİN KATLİAMI OLACAK’
Karara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, yeni yönetmeliği paylaşarak “Zeytin katliamı olacak. Madencilik için zeytinlikler ya kesilecek ya taşınacak. TBMM’ye 7 kez getirilen yasa teklifi reddedilmişti. Yönetmelik değişikliği ile zeytin katliamının önü açıldı” ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER: YÜRÜTMEYİ DURDURMA DAVASI AÇACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, zeytinlikleri maden faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğine tepki gösterirken, “Zeytin ağaçlarına maden ocağı hançeri saplamak, geleceğimize ihanettir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yürütmeyi durdurma davası açacağız” dedi.