Airfryer'da bu yağı asla kullanmayın : Aşçılardan ev hanımlarına uyarı var

Airfryer'da bu yağı asla kullanmayın : Aşçılardan ev hanımlarına uyarı var
Airfryer kullanan herkesin bilmesi gereken önemli uyarı

Airfryer kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli bir konu, yağ seçimidir. Ev hanımlarının ve aşçıların dikkat etmesi gereken bir nokta olan bu konuda uyarılarda bulunmak istiyoruz. Airfryer'da kullanılan yağın seçimi, hem sağlık hem de lezzet açısından oldukça önemlidir.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Airfryer cihazları geleneksel kızartma yöntemlerine göre çok daha az yağ kullanarak yemekleri pişirmeyi sağlar. Ancak bu, her türlü yağın kullanılabileceği anlamına gelmez. Özellikle sıvı yağların yanı sıra bazı yağların yüksek sıcaklıklara dayanıklı olmadığı unutulmamalıdır.

Oda TV'de yer alan bilgilere göre; Hava fritözünde pişirilen tüm yiyeceklerin yağa ihtiyacı yoktur; özellikle cips, tavuk parçaları vb. gibi dondurulmuş yiyecekler.

Bununla birlikte, yemeklerin çoğunluğunun pişmeye başlaması için yağın yardımına ihtiyacı var, ancak görünen o ki yaygın bir yağ türünden ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır.

maxresdefault-004.jpg

Avokado yağı, nötr tadı ve doymamış yağlardaki zenginliği nedeniyle iyi bir seçenektir.

Aynı zamanda zeytinyağı da iyi bir seçenektir.

Sabah'ın haberine göre, aynı durum sade tereyağı, ayçiçek yağı ve rafine edilmiş hindistancevizi yağı için de geçerlidir.

The Foodie Physician'a göre bu tür yağlar 'hava fritözü sepetinin astarına zarar verebilir'.

Bununla birlikte, sprey kullanmakta ısrar ederseniz, uzmanları, aerosol olmayan, itici madde içermeyen ve hava fritözüne uygun, pompa tarzı bir yağ spreyi önermektedir.

Ya da yeniden doldurulabilir bir yağ püskürtücü edinerek içerisini dumanlanma noktası yüksek bir yağla doldurabilirsiniz.

Bu, az miktarda yağı yiyeceğin üzerine eşit şekilde dağıtmanıza izin verecektir.

İlgili Haberler