Tıkalı gideri 1 kaşıkla 3 dakikada açan yöntem. Tesisatçı çağırmadan önce deneyin

Tıkalı gideri 1 kaşıkla 3 dakikada açan yöntem. Tesisatçı çağırmadan önce deneyin
Bu basit yöntem genellikle tıkalı giderleri açmada oldukça etkilidir. Ancak eğer sorun devam ederse veya daha ciddi bir tıkanıklık söz konusuysa, bir tesisatçıya başvurmanız gerekebilir

Tıkanmış bir giderle karşılaşmak herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Ancak endişelenmeyin, tesisatçı çağırmadan önce deneyebileceğiniz basit ve etkili bir yöntem mevcut. Tıkalı gideri 3 dakikada açmanın pratik bir yolu bulunmaktadır.

Lavabo ve giderler saç, kir, yabancı madde, yemek artıkları ve yağlar nedeniyle tıkanabiliyor. Tıkanmış lavaboları açmak için tesisatçıyı aramadan önce etkili yöntemler arıyorsanız aşağıdaki çözüm yardımınıza koşuyor! Evde kolayca hazırlayacağınız iki malzemeli karışımla tıkanmış lavaboları açabilirsiniz.

MAYA İLE TIKANMIŞ LAVABO AÇMA


Maya ve sıcak suyu hazırlayın. Bir paket mayayı yaklaşık bir litre sıcak suyla karıştırın. Maya aktifleşmesi için birkaç dakika bekleyin. Bu süre zarfında maya köpürecektir.


Karışımı lavaboya dökün. Aktifleşmiş maya karışımını tıkalı lavabonun üzerine dökün. Maya, lavabo borularındaki organik atıkları parçalayarak tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olacaktır.

maxresdefault-002.jpg

Bekletin ve durulayın. Maya karışımını lavaboda yaklaşık bir saat bekletin. Bu süre zarfında maya atıkları sindirir ve lavabo borularını temizler. Ardından bol miktarda sıcak suyla lavaboyu durulayarak kalıntıları uzaklaştırın.

SİRKE VE KARBONAT FORMÜLÜNÜ DENEYİN

İhtiyacınız olan tek şey biraz karbonat ve sirke. Bu malzemeleri tıkalı giderin içine dökün ve üzerine sıcak su ekleyin. Karbonat ve sirkenin kimyasal reaksiyonu tıkanıklığı açmaya yardımcı olacaktır. Ardından 3 dakika bekleyin ve ardından bol miktarda sıcak suyla gideri durulayın.

İlgili Haberler