Ovalamaya gerek yok. İki malzeme ile duşakabindeki kireçten eser kalmıyor

Ovalamaya gerek yok. İki malzeme ile duşakabindeki kireçten eser kalmıyor
Duşakabin kireci artık dert değil. İki malzeme ile Duşakabin kirecinden kurtulmanız mümkün. İşte Duşakabin kireci temizliğiyle ilgili bilmeniz gerekenler

Banyo temizliği, ev bakımının önemli bir parçasıdır ve duşakabin kireci temizliği de bu konuda oldukça hassas bir noktadır. Duşakabin camlarında biriken kireç ve su lekeleri, temizlik görüntüsünü olumsuz etkileyebilir. Neyse ki, bu sorunu çözmek için evde bulunan sadece 2 malzeme kullanarak doğal bir temizlik yöntemi uygulayabilirsiniz.


Bu doğal temizlik yöntemi sayesinde duşakabin camlarınızda biriken kireç ve su lekelerinden kolayca kurtulabilirsiniz. Ayrıca, evde bulunan doğal malzemelerle temizlik yapmanın çevre dostu ve ekonomik bir yöntem olduğunu da unutmayın. Temizlik işlemlerini düzenli olarak yaparak duşakabin camlarınızı her zaman ışıl ışıl tutabilirsiniz.

DUŞAKABİN KİRECİNE KESİN ÇÖZÜM

Karbonat ve sirke karışımı, doğal ve etkili bir temizlik malzemesi olarak yaygın olarak kullanılır ve duşakabin kirecini temizlemede de etkili bir doğal yöntemidir.

Karbonat, hafif aşındırıcı bir özelliğe sahiptir ve kireci çözme yeteneği vardır. Karbonatın hafif aşındırıcı özelliği kireci çözer ve sirkenin asidik özellikleri de lekeleri giderir.

maxresdefault-001.jpg

Duşakabini temizlemek için karbonatı nemli bir sünger veya bezle uygulayarak, kirecin biriktiği bölgelere hafifçe ovabilirsiniz.

Karbonat, kireci parçalayarak kolayca temizlemeye yardımcı olur ve aynı zamanda kokuları emerek ferah bir koku bırakır.

Sirke ise asidik bir yapıya sahiptir ve lekeleri çözmek için etkilidir. Sirkeyi karbonatla karıştırarak veya ayrı ayrı kullanarak duşakabine uygulayabilirsiniz.

Sirke kireci çözüp lekeleri giderirken, aynı zamanda anti-bakteriyel özelliklere sahiptir ve duşakabini hijyenik bir şekilde temizler.

Karbonat ve sirke karışımı bir araya geldiğinde, kireci çözme ve lekeleri giderme konusunda güçlü bir etki sağlar.

NASIL UYGULANIR?

Öncelikle küçük bir kabın içine 1 fincan karbonat koyun. Daha sonra karbonatı hamursu kıvama getirmek için yeterli miktarda sirke ilave edin.

Elde ettiğiniz karışım iyice homojen bir kıvam alınca süngerle duşakabine sürün. Karışımı bu şekilde 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Sonuç, ışıl ışıl parlayan duşakabin camı!

Kaynaklar: Gerçek Gündem, Gazete Pencere, Life724, Youtube

İlgili Haberler