100. Pol 100. Yarışa karşı

100. Pol 100. Yarışa karşı
Sezonun 4. yarışı olan İspanya Grand Prix’sinde Lewis Hamilton ve Red Bull’da 100. yarışına çıkan Max Verstappen arasındaki rekabet tam gaz devam etti. Kariyerinin 100. pol pozisyonundan başlayan Mercedes pilotu Hamilton yine...

Sezonun 4. yarışı olan İspanya Grand Prix’sinde Lewis Hamilton ve Red Bull’da 100. yarışına çıkan Max Verstappen arasındaki rekabet tam gaz devam etti. Kariyerinin 100. pol pozisyonundan başlayan Mercedes pilotu Hamilton yine liderliği kimseye kaptırmadı ve kariyerinin 98. yarış zaferini kazanmış oldu.


Cumartesi günü oldukça yakın geçen sıralama turlarında Hamilton 0.036 saniye farkla ilk sırayı alırken, ikinci Verstappen, üçüncü Valteri Bottas olmuştu.
Pistin dezavantajlı tarafından başlamasına rağmen startla birlikte Verstappen, Hamilton’ı geçmeyi başararak liderliği elde etti. Yarışı uzun süre lider olarak devam ettirmeyi başaran Verstappen, Mercedes’in stratejisine yenildi ve yarışı ikinci olarak bitirdi.
Hamilton’ın takım arkadaşı Bottas ise üçüncü oldu. İlk turda Ferrari pilotu Charles Leclerc, yarışa üçüncü sırada başlayan Bottas’ı geçmeyi başardı fakat dördüncülükle yetinmek zorunda kaldı.
Verstappen-Hamilton ikilisinin temposu diğer pilotlardan oldukça hızlıydı. Hamilton, Verstappen’i sürekli kovaladı ancak yarışın ilk kısmında bir türlü liderliği alamadı. İlk pit-stoplar sonrasında da sonuç değişmedi. Daha sonra Mercedes risk alarak Hamilton’ı pite çağırdı Hamiltom pit sonrası Verstappen’e karşı 22 saniyelik bir dezavantaja sahip oldu. Deneyimli İngiliz pilot müthiş bir tempoyla bitime son altı tur kala Verstappen’i yakaladı ve lastik avantajını da kullanarak bu sefer birinciliği aldı. Böylelikle bu yılki üçüncü zaferini elde etti ve şampiyonadaki puan farkını da 14’e çıkarmış oldu.
Verstappen liderliği kaptırdıktan sonra en hızlı tur puanı için pite girdi ve fazladan bir puanın sahibi oldu. Ayrıca Hamilton, Barcelona pistindeki altıncı galibiyetini alarak Schumacher’in bu pistteki galibiyet rekorunu da yakalamış oldu.
Sekizinci turda AlphaTauri pilotu Yuki Tsunoda’nın motoru stop etti. Tsunoda, yarışa veda etmek zorunda kaldı ve piste güvenlik aracı girdi. Yarış tekrar başladığında Verstappen hala liderdi fakat Hamilton-Verstappen farkı da sabit kaldı. Vertappen yarış sonrasında yaptığı açıklamada ‘Bu pist her zaman Mercedes’in pisti oldu, onu arkada tutmam çok zordu.’ açıklamasını yaptı.
Podyum görmeyi başaran son isim ise Bottas oldu ve bu yıl üçüncü kez üçüncülüğünü almış oldu.
Bu sezon Red Bull takımına geçen Sergio Perez, sezona şanssızlıklarla başlamıştı fakat yarışı beşinci sırada bitirerek takımına puan kazandırmayı başardı.
McLaren pilotu Daniel Ricciardo altıncı olurken, ilk 10’a girmeyi başararak puan kazanan diğer isimler ise Carlos Sainz, Lando Norris, Esteban Ocon ve Pierre Gasly oldu.
Bu sezon pistlere geri dönen Alpine pilotu Fernando Alonso ise yarış sırasında 10.’lukta uzun süre tutunmasına rağmen 17. olarak İspanya’dan puansız ayrıldı.
Sezonun bir sonraki yarışı 23 Mayıs’ta Monaco’da gerçekleştirilecek.