100. yıl etkinliğini erteleyen Katar Büyükelçisi'nin karardan bir gün önce düğüne gittiği ortaya çıktı

100. yıl etkinliğini erteleyen Katar Büyükelçisi'nin karardan bir gün önce düğüne gittiği ortaya çıktı
Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıldönümü etkinliklerini erteleyen Katar Türk Büyükelçisi Mustafa Göksu elçiliğin resmi hesabından katıldığı düğünün görüntülerini paylaştı.Türkiye’nin Katar’daki Doha Büyükelçiliği’nin...

Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıldönümü etkinliklerini erteleyen Katar Türk Büyükelçisi Mustafa Göksu elçiliğin resmi hesabından katıldığı düğünün görüntülerini paylaştı.

Türkiye’nin Katar’daki Doha Büyükelçiliği’nin düzenleyeceği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Filistin’de yaşananlar gerekçe gösterilerek ertelendi. Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 27-29 Ekim’de düzenlenmesi öngörülen resepsiyonların 23-24 Kasım’da düzenlenmesinin planlandığı belirtildi. 

Türkiye’nin Katar Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, kutlamaların ertelenmesi kararından bir gün önce Katar’da Halit bin Muhammet es Subeye’nin düğününe katıldığı ortaya çıktı. Büyükelçiliğin hesabından da düğüne ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Kılıçdaroğlu tepki gösterdi

Grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, büyükelçi Göksu'ya tepki göstererek, "Katar Büyükelçiliğimiz, 100. yıl kutlamasını ertelemiş ama beyefendi gitmiş düğüne. Düğünde çekilen fotoğrafı gördüm, iki eli önünde süt dökmüş kedi gibi. “Bu Dışişleri’nin yetiştirdiği büyükelçi olamaz” dedim. Telefon ettim. Dışişleri’nin yetiştirdiği biri değilmiş. 100. yılda Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bütün hedefimiz Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmaktır" ifadesini kullandı.

Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu kimdir?

25.02.1966'de Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde doğdu. Orta ve lise tahsilini Gaziosmanpaşa İHL’nde tamamladı. 1994 yılında Medine İslam Üniversitesi’nden mezun oldu.

1996'da Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamlayarak 1997 yılında aynı üniversitede doktora programına kabul edildi ve 1998’de doktora ders dönemini tamamladı.

1998 yılı ders dönemi sonrasında dil eğitimi ve akademik çalışma amacıyla Amerika’da Saint Rose Koleji’nde ve Kanada'da Toronto Üniversitesi’nde bulundu.

1999-2005 yılları arası Almanya’da ayakkabı ve terlik pazarlama alanında faaliyet gösteren Gezer GMBH’nin ve Suudi Arabistan’da ise yabancı yatırımcı sıfatı ile faaliyete başlayan IDB Hotel Management şirketlerinin kurucu genel müdürlüğünü yaptı.

2005 yılında tekrar doktora çalışmalarına başladı ve 2007 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Anabilim Dalı’nda doktor unvanını aldı.

Kanada’da bulunduğu 2008-2010 yılları arasında çalışma hayatının yanında Kanada Toronto’da Seneca College’de İş İdaresi ve Dış Ticaret eğitimi aldı.

2011-2020 yılları arasında Riyad’da T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Körfez Ülkeleri Temsilciliği görevini yürüttü.

2016 yılından bu yana Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyesidir.

Çok iyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.