11 ayda 310 kadının öldürüldüğü Türkiye'de Bakan: Kimse bize kadın hakları konusunda ders veremez

11 ayda 310 kadının öldürüldüğü Türkiye'de Bakan: Kimse bize kadın hakları konusunda ders veremez
Türkiye'de cezasızlık, 6284 Sayılı Kanun'un etkin bir şekilde uygulanmaması gibi nedenlerle kadın cinayetleri katlanarak artıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre ocak-kasım arasında Türkiye'de toplam...

Türkiye'de cezasızlık, 6284 Sayılı Kanun'un etkin bir şekilde uygulanmaması gibi nedenlerle kadın cinayetleri katlanarak artıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre ocak-kasım arasında Türkiye'de toplam 310 kadın katledildi.

AK Parti Adana İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise kadına şiddetle mücadeleye ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

Bakan Yanık, şunları söyledi:

"Türkiye'de eğer kadınları bir sosyal aktör haline getiren birisi varsa o da Sayın Cumhurbaşkanı'mızdır. Eğer Türkiye'de kadınların hakkını teslim eden bir siyasi varsa o da sadece ve sadece Cumhurbaşkanı'mız. Sahip çıkacağız...

Kimse kusura bakmasın. Kimse bize kadın hakları konusunda, kadınların siyasete, ekonomik hayata, istihdama, sosyal hayata katılımı konusunda ders verecek, had bildirecek durumda değil. Kadına yönelik şiddetle mücadelede yaptıklarımız ortada."