12 Eylül’den bugüne değişen bir şey yok

12 Eylül’den bugüne değişen bir şey yok
Eski HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ında aralarında bulunduğu 108 HDP’linin yargılandığı Kobani davasının 11. duruşması yapıldı. Duruşmada savunma yapan eski HDP Milletvekili ve yerine...

Eski HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ında aralarında bulunduğu 108 HDP’linin yargılandığı Kobani davasının 11. duruşması yapıldı. Duruşmada savunma yapan eski HDP Milletvekili ve yerine kayyım atanan Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kobani davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi:
“12 Eylülleri, Diyarbakır zindanlarını yaşadık. O dönemin Genelkurmay Başkanı ‘Bunları Meclis’ten atacaksınız, ya sokaklarda it gibi öldüreceksiniz.’ dedi. Dokunulmazlıklarımız kaldırıldı. Bugüne geldiğimizde de değişen bir şey yok. Baskılarla bizi demokratik siyasetten koparmaya çalıştılar. Kürt sorununun demokratik siyasetle çözüleceğine inandığımız için bugüne kadar mücadele ettik. Belediye başkanlığına geçtikten bir gün sonra kayyumlar yerimize atandı. Bugün de haksız hukuksuz Kobani davası ile karşı karşıyayız.”

“VALİYLE KOBANE’YE TIRLARI UĞURLADIK”
Gazete Duvar’da yere alan habere göre Türk, verdiği savunmanın devamında, “Kobane’ye 16 grup gittik, o dönem belediye başkanıydım. Orada bir konuşma yaptım, o konuşmada DAİŞ vahşetine suskun kalınmamasını istedim. Kobane halkına destekler sunduk. 5-6 tır un gönderdiğimizde Mardin Valisi ile o tırları uğurladık” dedi.