İmamoğlu ve CHP'li ilçe belediye başkanlarından 'Tayfun Atalay' çağrısı

İmamoğlu ve CHP'li ilçe belediye başkanlarından 'Tayfun Atalay' çağrısı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul'daki CHP'li ilçe belediye başkanları, Gezi davasından cezaevinde bulunan Şehir Plancısı Tayfun Kahraman'ın tahliye edilmesi ve İstanbul'a hizmet etmesinin engellenmemesi çağrısında bulundu.

Gezi Parkı davasında mahkumiyet kararlarının açıklanmasının üzerinden iki yıl geçti.

Kararın yıl dönümünde Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Adaleti tırnaklarımızla kazımaya çalışarak iki koca yıl geçirdik” dedi.

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul'daki CHP'li ilçe belediye başkanları, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman'ın tahliye edilmesi ve İstanbul'a hizmet etmesinin engellenmemesi çağrısında bulundu.

Söz konusu videoyu Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman X (Twitter) hesabından paylaştı:

“İki yıl boyunca, tek başına katlanılamayacak büyük bir yükün altında bulduk kendimizi. Ama büyük ve güçlü bir aile bizi sevgisiyle sarmaladı. Meslektaşlarımız, öğrencilerimiz, dostlarımız, Tayfun’un üyesi olduğu Atatürk’ün emaneti, baba ocağı Cumhuriyet Halk Partisi ve çalışanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailesi… Tayfun’u tanıyan, seven, güvenen büyük bir ailemiz var.

İki senedir olduğu gibi bugün de Tayfun’un sesine ses olan, haktan, hakikatten, adaletten, vicdandan yana olan herkese, başta İstanbulumuzun Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na, ilçe belediye başkanlarımıza ve tüm İBB ailesine yürekten teşekkürler. Eşim, meslektaşım ve kızımız Vera’nın babası, İstanbul’un muhafızlarından Tayfun Kahraman için özgürlük istiyoruz! #TayfunKahramanaÖzgürlük”

Ne olmuştu?

Gezi Parkı davasında İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 25 Nisan 2022’de hükmü açıklamış, ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası vermişti. Mahkeme, sanıkların ‘ceza miktarı ve adli kontrol tedbirinin tutuklamadan beklenen menfaati sağlayamayacağı’ gerekçesiyle tutuklanmasına hükmetmişti.