20 yıl sonra Hablemitoğlu’nun eşinden tetikçiyi teşhisi istendi

20 yıl sonra Hablemitoğlu’nun eşinden tetikçiyi teşhisi istendi
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun katledildiği suikastle ilgili Fetullah Gülen ve eski Özel Kuvvetler MAK Alay Komutanı Levent Göktaş’ın da aralarında olduğu 10 sanıklı davanın önceki gün...

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun katledildiği suikastle ilgili Fetullah Gülen ve eski Özel Kuvvetler MAK Alay Komutanı Levent Göktaş’ın da aralarında olduğu 10 sanıklı davanın önceki gün başlayan ilk duruşmasına dün devam edildi. Tetikçi olduğu iddia edilen eski Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Şengül Hablemitoğlu ile yüzleştirildi. Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Mumcuoğlu suçlamaları reddetti.

Gerçek Gündem'den Furkan Karabay'ın haberine göre Hablemitoğlu’nun suikasta uğradığı günlerde Türkiye’de olmadığını söyleyen Mumcuoğlu, “Ben Hablemitoğlu cinayeti işlendiğinde o tarihte, 18 Aralık 2002’de Kazakistan’da görevdeydim” dedi.



Mumcuoğlu’nun sözlerinin arından Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu’na teşhis işlemi yaptırıldı. Mumcuoğlu’na bakan Şengül Hablemitoğlu, “Aradan 20 yıl geçti. Kimsenin günahına girmek istemem ama eşimin yanında gördüğüm kişiye bakışları ve gülüşü çok benziyor. 20 yıl önceden söz ediyoruz. Kendisini 5-10 dakika kadar gördüm. Kendisini çok net benzetiyorum. Ben sizin gülüşünüzü de çok net hatırlıyorum. Ancak ‘O kişi bu insandır’ demek vicdani sorumluluk gerektirir. Çok benzetiyorum; gülümseyişine kadar” dedi.

Cinayeti organize ettiği öne sürülen Levent Göktaş ile ilgili konuşan Mumcuoğlu, “Ben o tarihte Levent Göktaş’ın emrinde değildim” dedi.