AKP Genel Merkezi önünde 'İsrail' tepkisi: 'Zeybekci, katliamı basitleştirdi'

AKP Genel Merkezi önünde 'İsrail' tepkisi: 'Zeybekci, katliamı basitleştirdi'
AKP Genel Merkezi önünde hükümetin İsrail ile ticari ilişkileri protesto edildi. AKP’li Nihat Zeybekçi’nin 'katliam ayrı, ticaret ayrı' sözlerine tepki gösterilerek, “ İsrail ile yapılan kirli ticareti normalleştirdi. Katliamı basitleştirdi” denildi.

Direniş Çadırı üyeleri tarafından AKP Genel Merkezi önünde hükümetin İsrail ile ticari ilişkisini protesto amacıyla eylem düzenlendi. Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylemde, katılımcılar ellerinde "Tüm çizgiler aşıldı, somut adım istiyoruz" yazılı pankart ile "Kısıtlama İsrail'le ticareti kesmiyor", "Kürecik radarı İsrail'in kalkanı", "Katliama değil direnişe ortak ol" yazılı dövizler taşıdı. Ayrıca "kanlı oyuncak bebek" bırakıldı. Eyleme katılanlar "İşbirlikçi iktidar istemiyoruz" sloganı attı.

"Katliamı basitleştirdi"

Direniş Çadırı gönüllüsü Harun Özkarakaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci'nin açıklamasını hatırlattı. Özkarakaş, "Zeybekçi 'katliam ayrı, ticaret ayrı' diye bir garabet açıklama yaptı. Bu açıklamayla İsrail ile yapılan kirli ticareti normalleştirdi. Katliamı basitleştirdi. Zeybekçi'nin Filistin gibi bir davası yoktur olsa olsa İsrail gibi davası vardır. Zeybekçi'yi bu garabet açıklamasından dolayı kınıyoruz" şeklinde konuştu.