4 ay sonra uyandı maskeyi sordu

4 ay sonra uyandı maskeyi sordu
Türkiye’deki ilk korona hastalarından biri olan ve 130 gün yoğun bakımda kalan 73 yaşındaki Oğuz Peker taburcu oldu. Peker, kendine ilk geldiğinde “Trafik kazası mı geçirdim, bana ne oldu? Neden herkes maskeli?” diye sordu.11...

Türkiye’deki ilk korona hastalarından biri olan ve 130 gün yoğun bakımda kalan 73 yaşındaki Oğuz Peker taburcu oldu. Peker, kendine ilk geldiğinde “Trafik kazası mı geçirdim, bana ne oldu? Neden herkes maskeli?” diye sordu.
11 Mart’ta koronayla ilgili kamuoyuna resmi açıklama yapıldığının ertesi günü sağlık durumu bozulmaya başlayan Peker, genel durumu kötüye gitmeye başlayınca evde geçen 11 günlük sürenin sonunda hastaneye kaldırıldı.
KESİNTİSİZ 125 GÜN
YOĞUN BAKIM
23 Mart’ta hastaneye getirilen Oğuz Peker’e Kovid-19 teşhisi konuldu. Peker, hastaneye yatırıldıktan iki gün sonra da kesintisiz 125 gün süren yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.
11 EYLÜL’DE TABURCU OLDU
4 ayın sonunda 28 Temmuz’da servis odasına çıkarılan Peker, durumu yeniden ağırlaşınca 7 Ağustos’ta yoğun bakıma alındı. Buradaki 4 günlük tedavinin ardından 1 ay servis odasında tedavi gördü. Doktorların ‘survivor’ dediği Peker, yaklaşık 5,5 ay sonra Kovid-19’u atlatarak 11 Eylül’de taburcu oldu.
ŞAŞKINLIKLA KARŞILADI
Peker, gözlerini herkesin maskeli olduğu bambaşka bir dünyaya açmanın şaşkınlığını yaşadığını dile getirdi. Peker, kendine ilk geldiğinde “Trafik kazası mı geçirdim, bana ne oldu? Neden herkes maskeli?” diye sorular sorduğunu belirtti.