5 milyon TL kazanmıştı... Yarışmacı Berk Göktaş ne kadar vergi ödeyecek?

5 milyon TL kazanmıştı... Yarışmacı Berk Göktaş ne kadar vergi ödeyecek?
Kim Milyoner Olmak İster isimli para ödüllü bilgi yarışmasına katılan Berk Göktaş, 5 milyon TL'lik büyük ödülün sahibi olmayı başardı. Peki Berk Göktaş 5 milyon TL'nin ne kadarını vergi için ödeyecek?Kim Milyoner Olmak...
Kim Milyoner Olmak İster isimli para ödüllü bilgi yarışmasına katılan Berk Göktaş, 5 milyon TL'lik büyük ödülün sahibi olmayı başardı. Peki Berk Göktaş 5 milyon TL'nin ne kadarını vergi için ödeyecek?

Kim Milyoner Olmak İster’e katılan 19 yaşındaki Berk Göktaş, 5 milyon TL’lik büyük ödülün sahibi oldu. Yüzde 20’lik vergi kesintisiyle Göktaş’ın cebine 4 milyon TL geçeceği öğrenildi.

Eline 4 milyon TL geçecek

Gazeteci Bilal Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kim Milyoner Olmak İster’i kazanan Berk Göktaş’ın alacağı paradan bahsetti:

“Kim Milyoner Olmak İster yarışmasındaki 5 milyon TL’lik ödülün 1 milyon TL vergisi var. Genç arkadaşımız Berk Göktaş’ı tebrik ederim, kendisi ilk kez 5 milyon TL’lik ödülü kazanan yarışmacı oldu ve tarihe geçti ancak 5 milyon TL almayacak, eline yaklaşık 4 milyon TL geçecek, 1 milyonluk vergi de ondan kesilecek.”

"Vergisini yapımcı ve kanal üstlenmeli"

Bu durumun yarışmanın adıyla ters düştüğünü belirten Özcan, kanal ve yapımcıları şöyle eleştirdi: “Bence bu yanlış. Madem 5 milyon TL ödül veriyoruz diyorsunuz, bunun vergisini yapımcı ve televizyon kanalı olarak üstlenmelisiniz. Yarışmacıya vaat ettiğiniz, yarışmaya ismini koyduğunuz 5 milyon TL ödülü vermelisiniz. Yarışmacı ödül sorusunu bildiyse cebine tam parayı koymalısınız.”

Milyoner'de final sorusu

Türkiye’yi ekrana kilitleyen Kim Milyoner Olmak İster’de Berk Göktaş’a sorulan final sorusu şöyleydi:

“"Bakara suresiyle, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, "biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diye isyan edip Hazreti Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?"

A- Mercimek

B- Soğan

C- Nohut

D- Sarımsak

Doğru cevap C Şıkkı Nohut’u seçen Berk Göktaş, 5 milyon TL’lik büyük ödülün sahibi oldu.