Milliyet farkı: Limak'a ait otelde Türk müşteriden 120 euro ek ücret istendi

Milliyet farkı: Limak'a ait otelde Türk müşteriden 120 euro ek ücret istendi
Antalya'da bulunan Limak Lara Hotel'de bir müşteriden, yabancı turist olmadığı gerekçesiyle ekstra 120 euro ücret tahsil edildi. Otel tarafından kesilen fişteki "Milliyet farkı" ibaresi ise tepkilere neden oldu.

Skandalın yaşandığı iddia edilen olay, Antalya'da meydana geldi.

Antalya'da bulunan Limak Lara Hotel'e yabancı bir site üzerinden rezervasyon yaptıran bir müşteri, rezervasyon için gittiği otelde beklenmedik bir durumla karşı karşıya kaldı.

Otel yönetimi, müşteriden Türk olduğu nedeniyle ek 120 euro ödeme talep etti.

Çifte standarda itiraz eden müşteri otelden kovuldu.

O anda başka bir otel bulma imkanı olmayan müşteri, ek ödeme yapmak zorunda kaldı.

Müşteriye verilen fişte yazılan "Milliyet farkı" ibaresi ise kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Limak Lara Hotel konu ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

''Bugün medyada yer alan Limak Lara Otel ile ilgili bir haber nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Hepimizi üzen, teyit edilmemiş bilgilere dayalı içeriklerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.

Öncelikle yanlış anlaşılmalara sebep olan ‘milliyet farkı’ ifadesi nedeniyle kamuoyundan samimiyetle özür diliyoruz. Amacını aşan bu ifadenin dikkatsizlik nedeniyle ve hassasiyetler öngörülemeden kullanılması hepimizi derinden üzmüştür.

Hizmet verdiğimiz alanda eşitlik kavramına aykırı herhangi bir ayrımcı tutum ve davranış söz konusu olamaz.

Habere konu olan yanıltıcı rezervasyon 14 Nisan 2024 tarihinde İngiltere üzerinden bir web sitesinden Türkiye’den iki kişi adına yapılmıştır. Misafirlerimiz otele geldiklerinde bir kişinin Romanya vatandaşı olduğu, rezervasyonun Türkiye’den yapılmış gibi gösterildiği, yanlış bilgi beyan edildiği anlaşılmıştır. Bunun üzerine fiyat farkı oluştuğu misafirlerimize aktarılmıştır. Bölgesel ve dönemsel kampanyalar nedeniyle bu tür fiyat farkları oluşabilmektedir.

Konu bu nedenle ortaya çıkan fiyat farkı iken tutarın ‘milliyet farkı’ olarak yansıması olayın kapsamını değiştirmiştir.

Yanlış anlaşılan ifade nedeniyle en içten özürlerimizi tekrarlıyor, konuyu kamuoyun takdirine sunuyoruz.

Saygılarımızla''