53 havalimanı için ‘uçulabilir’ sertifikası

53 havalimanı için ‘uçulabilir’ sertifikası
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Havalimanları Covid-19’a karşı tüm tedbirlerini alıyor. Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibariyle 47 tane havalimanı daha ‘uçulabilir sertifikası’...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Havalimanları Covid-19’a karşı tüm tedbirlerini alıyor. Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibariyle 47 tane havalimanı daha ‘uçulabilir sertifikası’ almaya hak kazandı” dedi.
Bakan Karaismailoğlu şu açıklamayı yaptı:
“Havalimanları Kovid-19’a karşı tüm tedbirlerini alıyor. Bildiğiniz gibi yeni normalleşme sürecinde İstanbul, Sabiha Gökçen, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Trabzon olmak üzere 6 havalimanının sertifikasyon sürecini tamamlayarak, 1 Haziran’da iç hat ucuşlarımızı başlatmıştık. Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibariyle 47 tane havalimanı daha uçulabilir sertifikası almaya hak kazandı. Toplamda 53 havalimanımızın artık Covid-19 salgınına karşı tüm tedbirleri aldığı tescillendi. Sertifika verilen tüm havalimanlarımızda önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği.”