AB İnsan Hakları Film Günleri’nde ödüller verildi

AB İnsan Hakları Film Günleri’nde ödüller verildi
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İnsan Hakları Günü vesilesiyle, 2011 yılından bu yana AB İnsan Hakları Film Günleri ve Kısa Film Yarışması düzenliyor.  Bu etkinlik, sanat aracılığıyla temel insan hakları meseleleri...

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İnsan Hakları Günü vesilesiyle, 2011 yılından bu yana AB İnsan Hakları Film Günleri ve Kısa Film Yarışması düzenliyor.  Bu etkinlik, sanat aracılığıyla temel insan hakları meseleleri üzerine düşünmek için bir fırsat sunuyor.

Kısa Film Yarışması’nın ödülleri Ankara’da, pandemi koşulları gözetilerek düzenlenen küçük çaplı bir törenle sahiplerini buldu. İnsan hakları dalında Volkan Güney Eker, “Larva” filmiyle birincilik; Enis Manaz, “Le Periple d’Abella” filmiyle ikincilik; Kenan Çelik ile Enes Oruç, “Cihane Çöpe” adlı filmiyle üçüncülük ödülüne değer görüldü.

Bu dalda Ekin Çuhadar ile Hemra Nida’ya “Pandemide Roman Kadın Olmak” filmiyle mansiyon ödülü verildi. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve iklim krizi kategorilerinde de İklim krizi kategorisinde Cihan Emre Zengin “2-0” adlı filmle, cinsiyet eşitliği kategorisinde de Şeref Akçay “Mokita” adlı filmle ödüle hak kazandılar.

Etkinlik bu yıl 10-19 Aralık tarihleri arasında, pandemi sebebiyle çevrimiçi olarak yapılıyor. Film Günleri’nde kısa ve uzun metrajlı, uluslararası ödüllü, toplam 28 Avrupa filmi gösterimde olacak.