ABD, Rusya’nın saldıracağında ısrarlı

ABD, Rusya’nın saldıracağında ısrarlı
Amerika Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme riskinin “çok yüksek” olduğunu söyledi ve işgalin “birkaç gün içinde” olabileceğine işaret etti.Voice of America’nın haberine göre, Beyaz Saray’da konuşan...

Amerika Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme riskinin “çok yüksek” olduğunu söyledi ve işgalin “birkaç gün içinde” olabileceğine işaret etti.

Voice of America’nın haberine göre, Beyaz Saray’da konuşan Başkan Biden, Amerika’nın Rusya’nın Ukrayna sınırındaki güçlerini geri çektiği iddiasına ilişkin hiçbir işaret görmediğini kaydetti ve Rusya’nın “Ukrayna’yı işgal etmeye bahane bulmak için sahte bir operasyona giriştiğine inanma sebeplerinin bulunduğunu” söyledi.

Biden, Washington’da gazetecilere, “Elimizdeki tüm işaretler, Ukrayna’ya girmeye, Ukrayna’ya saldırmaya hazır olduklarını gösteriyor” dedi.
Sputnik’in haberine göre de Biden, bir gazetecinin “Rusya’nın Ukrayna’ya gireceğini düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna, “Evet ama şimdi değil, gelecek günlerde” yanıtını verdi. Diplomatik çözümün halen mümkün olup olmadığının sorulması üzerine ise Biden, “Evet bu mümkün” dedi.

RUSYA 7 BİN ASKER DAHA GÖNDERDİ
AA’nın haberine göre, basın mensuplarına telekonferans yoluyla Ukrayna konusunda bilgilendirme yapan ve adı açıklanmayan ABD’li yetkililer, Moskova’nın “asker çektik” iddiasını yalanladı. ABD’li üst düzey yetkili, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki bazı askerlerini geri çektiği iddiasının doğru olmadığını, bunun aksine son günlerde Moskova’nın sınıra ilave 7 bin civarında asker daha yığdığını iddia etti.

BLINKEN: RUSYA İŞGAL OLMAYACAĞINI İLAN ETSİN
Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna konusunda yaşanan son gelişmelerin ardından seyahat planlarını son anda değiştirerek Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısına katıldı.

Voice of America’nın haberine göre Blinken, Rusya’nın önümüzdeki günlerde büyük bir askeri güçle Ukrayna’yı işgal etme hazırlığında olduğu iddiasını yineledi. Blinken, Rusya hükümetinin hiçbir belirsizlik ve sapma içinde olmaksızın bugün Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeyeceğini ilan edebileceğini ifade etti.

NATO: GERİLİMİ DÜŞÜRME BELİRTİSİ YOK
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları toplantılarının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Stoltenberg, “Moskova’nın iddialarına rağmen şu ana kadar herhangi bir geri çekilme veya gerilimi düşürme belirtisi görmedik. Aksine, Rusya’nın yığılması devam ediyor gibi görünüyor. Rusya’yı dediğini yapmaya ve kuvvetlerini Ukrayna sınırlarından çekmeye çağırıyoruz” dedi.

TARİH VERİN, İZNE ÇIKACAĞIM

Hafta başında, aralarında Daily Mail, CNN, Bloomberg ve The Sun gibi yayın organlarının bulunduğu batı medyası, Rusya’nın Ukrayna’yı 16 Şubat’ta işgal edeceğini duyurdu. Ancak böyle bir durum olmadı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, batı medyasına yönelik, “Lütfen Ukrayna’yı ne zaman işgal edeceğimizi yazın. Tatilimi planlamak istiyorum” dedi.