ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez ve eşine rüşvet davası açıldı

ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez ve eşine rüşvet davası açıldı
Gazete Pencere Haber MerkeziABD Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey Senatörü Bob Menendez ve eşi Jane Menendez hakkında, iş insanlarının işlerini siyasi konumlarını kullanarak kolaylaştırmak ve karşılığında...

Gazete Pencere Haber Merkezi

ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey Senatörü Bob Menendez ve eşi Jane Menendez hakkında, iş insanlarının işlerini siyasi konumlarını kullanarak kolaylaştırmak ve karşılığında rüşvet almak suçlamasıyla dava açıldı.

Türkiye'ye F-16 satışına en sert şekilde karşı çıkan ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı New Jersey Senatörü Bob Menendez ve eşi hakkında rüşvet davası açıldı.

Menendez ve eşi, iş insanlarının işlerini siyasi konumlarını kullanarak kolaylaştırmak ve karşılığında rüşvet almakla suçlanıyor.

Senato'daki kritik isimlerden biri olan Menendez'in evinde yapılan aramada külçe altın ve 480 bin dolar nakit bulundu.

İddianamede, Menendez'in, o zaman kız arkadaşı olan Nadia Arslanyan aracılığıyla Mısırlı yetkililerden rüşvet alıp Mısır'a silah satışlarını kolaylaştırdığı da yer aldı.

ABD tarihinde ilk defa bir senatöre iki farklı dönemde suçlama yöneltilirken Menendez, senato kuralı gereği dış ilişkiler komitesi başkanlığından istifa etmek zorunda kalabilir.