Ünlü ekran yüzünü, deepfake teknolojisiyle cinsel içerikli filmde oynattılar

Ünlü ekran yüzünü, deepfake teknolojisiyle cinsel içerikli filmde oynattılar
İngiltere'de yayın yapan Channel 4'ün ekran yüzü CDathy Newman'ı, deepfake teknolojisiyle cinsel içerikli filmde oynattılar.

İngiltere’de yayın yapan Channel 4’ün ekran yüzlerinden Cathy Newman, yüzünün deepfake teknolojisi kullanılarak cinsel içerikli bir filmde yer aldığını fark ettiğini duyurdu.

Ülkenin çok okunan gazetelerinden Daily Mail’e konuşan Newman, tek bir fotoğrafının kullanılarak yapay zeka ile pornografik filmde yer aldığını ve bunu da tesadüfen fark ettiğini söyledi.

Çok kolay erişilebiliyor

Bilgisayarında 3 dakika 32 saniye süren videoyu izleyen kadın, görüntünün çok gerçekçi olduğunu ve insanların bunlara çok kolay erişebildiğini söyledi. Yapay zeka ile cinsel içerikli filmdeki kadının yüzü yerine kendi yüzünün yapıştırıldığını söyleyen kadın binlerce ünlü oyuncu ve şarkıcının bu şekilde görüntülerinin olduğunu da belirtti.

Bu tür videoların 2017 yılından beri yapıldığını ve 2023’te ise çok sayıda cinsel içerikli videolar yapıldığını söyledi. Milyonlarca videonun 4.2 milyar kez izlendiğini ve bazı platformların sadece bu tür içeriklere yer verdiğini belirten gazeteci, birçok siyasetçinin de buna kurban gittiğini aktardı.