ABD'de Blinken'a Gazze protestosu: Aracına dökülen kanı temsilen kırmızı boya attılar

ABD'de Blinken'a Gazze protestosu: Aracına dökülen kanı temsilen kırmızı boya attılar
ABD'nin Virginia eyaletinde İsral'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden bir grup, Dışişleri Bakanı Blinken'ın aracına kırmızı boya attı. ABD'nin İsrail' şartsız desteğine tepki gösteren eylemciler, Blinken'a "Savaş suçlusu"...
ABD'nin Virginia eyaletinde İsral'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden bir grup, Dışişleri Bakanı Blinken'ın aracına kırmızı boya attı. ABD'nin İsrail' şartsız desteğine tepki gösteren eylemciler, Blinken'a "Savaş suçlusu" diyerek bağırdı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın aracına, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen sivillerin kanını temsilen kırmızı boya döküldü.

ABD'nin İsrail'e askeri yardımlarını ve Tel Aviv yönetiminin Gazze'deki sivilleri öldürmesini protesto eden bir grup, Blinken'ın makam aracına konutundan çıktığı sırada kırmızı renkli boya attı.

Blinken'ın, Virginia eyaletinin McLean semtindeki konutunun karşısına kendisine benzeyen, elleri kana bulanmış bir mumya bıraktı.

"Gazze'de ölümleri durdur"

 

Bir konvoy eşliğinde evinden ayrılan Blinken'a "utanmalısın" diye bağıran protestocular, Filistin bayraklarıyla aracın ardından bir süre koştu. Protestocular, Blinken'ın evinin önüne döktükleri kırmızı boyalarla da kan görüntüsü oluşturdu.

Ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vurarak dikkat çekmeye çalışan göstericiler, Blinken'a "Gazze'de ölümleri durdur", "Savaş suçlusu" diye bağırdı.