Sinan Ateş cinayetinde yeni belge: Katili taşıyan motokurye 'görev tamam' pozu vermiş

Sinan Ateş cinayetinde yeni belge: Katili taşıyan motokurye 'görev tamam' pozu vermiş
Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında, tetikçi Eray Özyağcı'yı olay yerine getiren ve oradan kaçıran motokurye Vedat Balkaya'nın, cinayetten yaklaşık 1.5 saat sonra çektiği "görev tamam" pozu verdiği bir fotoğrafı ortaya çıkardı.

T24'ten Asuman Aranca'nın özel haberine göre; Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma, motokurye Vedat Balkaya'nın cinayetten yaklaşık 1.5 saat sonra "görev tamam" pozu verdiğini gösteren bir fotoğrafı ortaya çıkardı. Fotoğraf, Balkaya'nın cinayet sonrası İstanbul'a kaçmaya çalışırken mola verdiği bir tuvalette çekildiği anlaşılıyor. Balkaya'nın cep telefonu incelemesinden elde edilen bu fotoğraf, cinayetin organize eden Doğukan Çep ile sık sık iletişim kurduğunu da ortaya koyuyor.

1714250090321-vedat-1.jpg

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, tetikçi Eray Özyağcı'yı olay yerine getiren motokurye Vedat Balkaya'nın, Özyağcı'yı bıraktığı yerde "görev tamam" pozu verdiği belirlendi.

Balkaya'nın yakalanmasıyla birlikte, üzerinden bir cep telefonu ve GPS cihazı çıktı. Fotoğrafların incelenmesi sonucunda, cinayetin ardından mola verdiği bir tuvalette "görev tamam" pozu verdiği fotoğraf tespit edildi. Ancak, bu fotoğrafı kimlerle paylaştığı henüz bilinmiyor.

1714250199009-vedat-2-fdgc-001.jpg