ABD'de silahlı saldırı düzenleyen 17 yaşındaki gencin babası da suçlu bulundu

ABD'de silahlı saldırı düzenleyen 17 yaşındaki gencin babası da suçlu bulundu
ABD'de okuduğu lisede silahlı saldırı düzenleyerek 4 sınıf arkadaşını öldüren 17 yaşındaki Ethan Crumbley'in babası James Crumbley, jüri tarafından suçlu bulundu. Mahkeme kararı 9 Nisan'da açıklanacak.17 yaşındaki oğlu...
ABD'de okuduğu lisede silahlı saldırı düzenleyerek 4 sınıf arkadaşını öldüren 17 yaşındaki Ethan Crumbley'in babası James Crumbley, jüri tarafından suçlu bulundu. Mahkeme kararı 9 Nisan'da açıklanacak.

17 yaşındaki oğlu okuduğu lisede silahlı saldırı düzenleyerek dört sınıf arkadaşını öldüren baba James Crumbley, Michigan'da jüri tarafından suçlu bulundu.

İddia makamı, baba Crumbley ile anne Jennifer Crumbley'nin oğullarına silah vermeleri ve şiddet emarelerini görmezden gelmeleri sebebiyle olayda sorumluluk taşıdığını savunmuş, anne Crumbley de şubat ayında jüri tarafından suçlu bulunmuştu. Bu, bir çocuğun gerçekleştirdiği saldırıdan ötürü ilk defa bir aile üyesinin suçlu bulunduğu dava olmuştu.

Mahkeme kararı 9 Nisan'da açıklanacak

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 30 Kasım 2021 tarihinde Detroit yakınlarındaki okulunda dört kişiyi öldüren, yedi kişiyi yaralayan Ethan Crumbley'nin babası, Oxford Lisesi'nde gerçekleşen cinayetler sebebiyle dört kez 'kasıtsız öldürme' suçuyla yargılanıyor. Çarşamba günü davayı değerlendirmeye başlayan Michigan'daki jüri, kararını 14 Mart Perşembe günü açıklayarak James Crumbley'i suçlu buldu.

James ve Jennifer Crumbley çiftinin atılı suçlardan alacakları ceza ve haklarındaki mahkeme kararı 9 Nisan 2024 tarihinde açıklanacak. Cinayetten suçlu bulunmaları halinde 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları bekleniyor.

Ne olmuştu?

Ethan Crumbley, Oxford Lisesi’nde düzenlediği ve dört sınıf arkadaşını öldürdüğü saldırıdan ötürü ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. ABD basınına yansıyan haberlere göre, Crumbley çifti, oğullarının saldırıda kullandığı silahı olaydan birkaç gün önce satın almıştı. Polis, saldırının ardından aileyi suçlamış ve ihbar üzerine saklandıkları endüstriyel bir alanda çifti yakalamıştı. İki yıldır da kefalet ödemelerine izin verilmeden vilayet cezaevinde kalıyorlardı. James Crumbley’nin davası mart ayında başladı.

Anne Crumbley'nin yargılandığı dava sırasında savcılar çocuğun akıl sağlığı için yardım almak istediğine ve halüsinasyonlar gördüğüne dair deliller sunarak ailenin yardımcı olmadığını aktarmıştı. Anne ise oğlunun akıl sağlığı sorunları olduğunu düşünmediğini söylemişti. Anne, jüri üyeleri tarafından suçlu bulunmuştu.

Saldırının olduğu sabah aile, çocuklarının çizdiği rahatsız edici bir resimle ilgili okuldaki bir toplantıyı kısa keserek 15 yaşındaki çocuklarını eve götürmeyi reddetmişti. Okul yetkilileri ise silah bulunan sırt çantasını kontrol etmeden Ethan’ı sınıfa geri göndermişti. Bazı uzmanlara göre, Crumbley çiftine yöneltilen suçlamalar, çocukları silahlı saldırı gerçekleştiren ailelere karşı bu tarz davaların açılmasını sağlayabilir.