ABD'deki Türk vatandaşları ikinci turda sadece 2 gün oy kullanacak

ABD'deki Türk vatandaşları ikinci turda sadece 2 gün oy kullanacak
Türkiye Cumhuriyeti Vaşington Büyükelçiliği, ikinci turda tekrar edilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için ABD'de yaşayan Türk vatandaşlarının yalnızca 2 gün oy kullanabileceğini duyurdu. Yüksek Seçim Kurulu'nun daha önce...

Türkiye Cumhuriyeti Vaşington Büyükelçiliği, ikinci turda tekrar edilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için ABD'de yaşayan Türk vatandaşlarının yalnızca 2 gün oy kullanabileceğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun daha önce açıkladığı üzere seçimin ikinci tura kalması halinde yurt dışındaki seçmenler 20-24 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanabilecekti. Ancak Vaşington Büyükelçiliği bugün bu tarihi 20-21 Mayıs 2023 olarak duyurdu.

Büyükelçiliğin yaptığı açıklama şöyle:

"Kıymetli vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci turu ABD'de sadece 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Yurt dışı seçmen kaydı bulunan vatandaşlarımız Büyükelçiliğimiz ve başkonsolosluklarımız ile South Jersey ve Long Island'da kurulan sandıklarda, yerel saatlerle 08.00 - 22.00 arasında oy kullanabileceklerdir. Saygıyla duyurulur."

BÜYÜKELÇİ'DEN AÇIKLAMA

Vaşington Büyükelçisi H. Murat Mercan, oy kullanma süresinin 4 değil 2 gün olarak duyurulmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Değerli vatandaşlarımız. Seçimlerle ilgili tüm kararları Yüksek Seçim Kurulu alır. Dış Temsilcilikler alınan kararları uygularlar. Bu kurulun işleyişi ve kurula itiraz yolları da açıktır. Bilginize sunarız."

ABD'DE OY ORANLARI

28. Dönem Milletvekili Seçimi ve 13. Cumhurbaşkanı Seçimi, Türkiye'de dün gerçekleştirildi. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı.

ABD'de oy oranları şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu: 80,39

Recep Tayyip Erdoğan: 16,21

Sinan Oğan: 2,02

Muharrem İnce: 1,39