Abdüllatif Şener'den Kandil açıklaması

Abdüllatif Şener'den Kandil açıklaması
Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP'nin kurucularından ve eski Maliye Bakanı Şener, "CHP'nin oyu olmadığına göre elbette bir taraftan HDP'nin, diğer taraftan Kandil'den açıklamaların...

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP'nin kurucularından ve eski Maliye Bakanı Şener, "CHP'nin oyu olmadığına göre elbette bir taraftan HDP'nin, diğer taraftan Kandil'den açıklamaların etkilenerek yönlendirdiği oylar olduğu açıktır" dedi.

NTV canlı yayınında seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şener, "CHP'nin çok düşük oy oranına sahip olduğu özellikle HDP'nin seçmen oranının yüksek olduğu illerin tamamında Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı Tayyip Erdoğan'ın oy oranını geçmiştir. Yani bu CHP'nin oyu olmadığına göre elbette bir taraftan HDP'nin, diğer taraftan Kandil'den açıklamaların etkilenerek yönlendirdiği oylar olduğu açıktır" ifadelerini kullandı.

Şener "Seçimin akışını izlediğimiz zaman ilk turda ve ilk tur öncesindeki kampanya sürecinde şu tabii bütün seçmenin dikkatini çekmiştir. Nedir o? Kandil'den çok sık açıklamalar yapılıyordu. Yani Kemal Bey'i desteklediklerine dair işte Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na bitireceklerine dair açıklamalar yapılıyordu. Defalarca yapılmıştır. HDP'de daha doğrusu Yeşil Sol Parti yeni ismiyle o da aynı şekilde destek açıklaması yapmıştır. Her parti, her vatandaş, legal veya illegal her örgüt birtakım açıklamalar yapabilir, destekte bulunabilir. Bunu demokrasinin işleyişi içerisinde doğal karşılamak lazım. Ama bu seçmen algısını nasıl etkiler, o önemli. Fakat şu var, bu açıklamaların sadece sözden ibaret olmadığı anlaşılmıştır. Şu bakımdan anlaşılmıştır, CHP'nin çok düşük oy oranına sahip olduğu özellikle HDP'nin seçmen oranının yüksek olduğu illerin tamamında Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı Tayyip Erdoğan'ın oy oranını geçmiştir. Yani bu CHP'nin oyu olmadığına göre elbette bir taraftan HDP'nin diğer taraftan Kandil'den açıklamaların etkilenerek yönlendirdiği oylar olduğu açıktır. Ama bu tek taraflı bir ilişki midir? Çift taraflı bir ilişki midir? O ayrı bir konu. Bu görüntü, Türkiye'de ilk turda milliyetçi ve devletçi seçmen kitlesini ürkütmüş ülkenin bütünlüğüyle ilgili, güvenlikle ilgili algılarını bozmuştur" diye konuştu.

Şener, ayrıca "Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'ndayken açıkça şunu söyleyeyim, Kemal Bey'in seçimi kazanmasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı da bir başka partiye gittiğinde bir kere verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremez. Meclisten hiçbir kanun geçiremez. Millet İttifakı'nın en büyük iddiası olan 6 partiyi bir araya getiren güçlendirilmiş parlamenter demokrasi artık hayal olur. Bunu gerçekleştiremezler. Maliye, ekonomik politikalar uygulayamazlar. Neden? Vergi çıkaramazlar. Bütçe çıkaramazlar. Bakın bütçe çıkaramadıkları için AK Parti iktidarının yapmış olduğu bütçenin arttırılması yoluyla uygulamaya başlarlar. Bütçe politikaları olmaz. Mali politika olmaz. Hatta bürokrat ataması yapamazlar" ifadelerini kullandı.

Şener'e tepki gösteren gazeteci İsmail Saymaz, "Abdüllatif Şener, geçen dönem milletvekili olduğu CHP’de bir gün olsun partisinin hatalı politikalarını bile eleştirmedi. Ancak bu seçimde aday gösterilmeyince soluğu iktidar yanlısı kanalda alıp AK Parti’nin “Kandil” sakızını çiğniyor. Yazık, çok yazık. Abdüllatif Şener, 28 Mayıs’a sayılı günler kala iktidar yanlısı kanala çıkıp üyesi olduğu parti ve onun cumhurbaşkanı adatı aleyhine görüş bildiriyor. Üstü kapalı şekilde Erdoğan lehine kampanya yapıyor. Şener, CHP’den milletvekili adayı olsa bu sözler söyler miydi? Söylemezdi" dedi.