Acıbadem'de hastanenin otoparkı için ağaçlar sökülüyor: Yurttaşlar bir avuç yeşil için nöbette

Acıbadem'de hastanenin otoparkı için ağaçlar sökülüyor: Yurttaşlar bir avuç yeşil için nöbette
İstanbuk Kadıköy'de yurttaşlar bir hastaneye yapılması planlanan otoparktan dolayı kesilecek ağaçlar için nöbet tutuyor.İstanbul Kadıköy‘deki Acıbadem metro istasyonu üzerine, bölgedeki kısıtlı yeşil alanlardan birinde...
İstanbuk Kadıköy'de yurttaşlar bir hastaneye yapılması planlanan otoparktan dolayı kesilecek ağaçlar için nöbet tutuyor.

İstanbul Kadıköy‘deki Acıbadem metro istasyonu üzerine, bölgedeki kısıtlı yeşil alanlardan birinde dokuz katlı otopark inşa ediliyor. İnşaatın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ait Medipol Hastanesi‘nin otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla yapıldığı iddia ediliyor.

Bugün de (6 Mart) protestolarını sürdüren vatandaşlar, bir basın açıklaması yaparak otoparka neden karşı çıktıklarını ve ne istediklerini şu şekilde anlattı:

"Usulsüz bir yapılaşma var"

"Kamu faydası gözetilmeden, karşısındaki özel işletmenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere belediyenin kaynaklarıyla, kamu malına inşa edilmektedir.

Karayollarının, üzerinde yapılaşma olmaması şartıyla hibe ettiği alan, usulsüz bir şekilde yapılaşmaya açılmaktadır.

E-5’ten Acıbadem girişine ve Avrasya Tüneli çıkışına inşa edilmek istenen otopark hem Acıbadem caddesinde hem de Avrasya Tüneli’nde trafik yoğunluğuna neden olacaktır.

Acıbadem metro durağının hemen üzerinde bulunan alan, Acıbadem metro ve çevredeki konutlar için tehlike arz etmektedir.

Ana artere bağlantı noktasında inşa edilmeye çalışılan otopark, deprem/afet gibi durumlarda hem itfaiye ambulans gibi resmi hem de hususi araçların ulaşımına engel olacak konumda olmakla birlikte, afet durumunda çevre konutların kaçış/bekleme noktası üzerine inşa edilmektedir.

İnşaat için şimdiye kadar pek çok ağaç tahrip edilmiş veya “taşınmış”tır. Taşınan yetişkin ağaçlar başka bir alana dikilse bile bunların sadece küçük bir bölümünün hayatına devam ettiği bilinmektedir.

Bu inşaatın gerçekleşmesi, E-5 yanında bulunan aynı yasal statüye sahip tüm alanların usulsüz ve/veya halkın zararına yapılaşmaya açılmasının önünü açacaktır."