İzmir'deki ilköğretim okulu öğrencilerinden İzBB önünde ücretsiz ulaşım eylemi

İzmir'deki ilköğretim okulu öğrencilerinden İzBB önünde ücretsiz ulaşım eylemi
İzmir Konak ilçesindeki Vali Kazım Bey İlköğretim Okulu öğrencileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) önünde ücretsiz ulaşım talebiyle bir eylem düzenledi.

Kültürpark'taki İzBB girişinde toplanan çocuklar, "parasız ulaşım istiyoruz" mesajıyla birlikte barış ve özgür bir dünya taleplerini de dile getirdi.

Evrensel Gazetesi'nden Özer Akdemir'in haberine göre; Öğretmenleri eşliğinde İzmir Kitap Fuarı stantlarının arasından geçerek yürüyen çocuklar, kendi hazırladıkları pankartlarla ve çeşitli dillerde "Barış" ve "Özgür Dünya Çocukları" yazılı afişlerle yürüyüşlerine renk kattı. "Ücretsiz ulaşım biz çocukların hakkı" sloganlarıyla seslerini duyuran öğrenciler, temiz bir doğadan görüntülerle destekledikleri bu çağrılarını halka duyurdu.

Eylemin bir diğer bölümünde ise öğrenciler, İzBB başkanlık girişi önünde küçük bir tiyatro gösterisi sergiledi. Tiyatro oyunlarında savaşları, yoksulluğu ve çevre kirliliğini eleştiren çocuklar, umut dolu mesajlarını izleyicilere aktardılar.

İzmir'in farklı mahallelerinden gelen çocukların bu eylemi, kitap fuarına katılan vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi.