‘Acımasız kumpasların üstüne gidilmemesi suçluluk telaşı’

‘Acımasız kumpasların üstüne gidilmemesi suçluluk telaşı’
CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirmesinde sahte köşe yazarı ismiyle yaptıkları kumpasları ifşa ve itiraf eden Rasim Ozan Kütahyalı’nın söyledikleriyle ilgili...

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirmesinde sahte köşe yazarı ismiyle yaptıkları kumpasları ifşa ve itiraf eden Rasim Ozan Kütahyalı’nın söyledikleriyle ilgili hukuki işlem yapılmamasına dikkat çekti. Toprak, “Sahte köşe yazarı ismiyle yaptıkları acımasız kumpasları itiraf eden, pek çok masum insanın hayatını kararttıklarını anlatan R. Ozan Kütahyalı’nın söylediklerini basın savcılarının soruşturmaması, iddialar ve ithamlarla kimlerin mahkum edildiğinin üstüne gidilmemesi iktidarın suçluluk telaşının ikrarıdır!” dedi.

Erdoğan Toprak, iktidarın “dezenformasyon yasası” dediği “sansür yasası”na da gönderme yaparak şu tespitlerini paylaştı:
• “AK Parti iktidarında medyada fenomen haline gelen gazeteci bir çift; geçen haftakatıldıkları bir televizyon programında, başka bir ülkede olsa toplumu dehşete düşürecek, iktidarları sarsacak ifşaatta, itiraflarda bulundular. İktidar kontrolündeki bir gazetede köşe yazarlığı yaptığı dönemde, aynı zamanda kendi yarattıkları Kudret Köseoğlu karakterine sahte bir köşe yazarı olarak ‘mahlas’ ile yazdırdıkları yazılarla muhalif gazetecileri, sivilleri tehdit ettiklerini, kumpaslarla TSK’yı ve askerleri hedef gösterip, sahte itham ve suçlamalarla hapse attırdıklarını ekranlarda söyleyen Rasim Ozan Kütahyalı’nın dehşet verici sözlerine ne CB Erdoğan’dan ne de iktidar sözcülerinden hiç ses çıkmadı.

• CB Erdoğan’ın en yakınında yer alan bu gazetecilerin (Rasim Ozan Kütahyalı -Nagehan Alçı), iktidarın ve istihbaratın talimatıyla, kendilerine verilen sahte belgelerle, kendi yarattıkları sahte köşe yazarı (Kudret Köseoğlu) mahlasıyla yazdıkları yazılarda, asılsız suçlamalarla binlerce insanı hapse attırıp, mağduriyetlerine ve hayatlarının kararmasına sebep olmalarına rağmen iktidarın sergilediği bu sessizlik manidardır!

• Sahte karakter, sahte isim, sahte köşe yazarına iktidar talimatıyla yazdırılan yazılarla suçlanan, işlerini kaybeden, hayatları zehirlenen, yuvaları dağılan, bazıları bu asılsız yazılardaki düzmece belgelerle hapse atılıp yaşamını yitiren insanlara yapılan bu eziyetleri, canlı yayında, ekranlarda vicdanı bile sızlamadan gülerek anlatan bu gazeteci, AK Parti hükümetleri ve CB Erdoğan’ın 20 yılda yarattıkları yandaş medyanın prototipidir.

• Kütahyalı’nın sahte karakterle kaleme aldığı yazılarla gazetecileri, insanları korkutup sindirdiklerini canlı yayında keyifle anlatırken, hiçbir savcının anlatılanları soruşturmak için harekete geçmemesi, bu gazeteciyi ve sahte karakterle kaleme aldığı yazı ve haberlerle mağdur edilenleri ifadeye çağırmaması büyük bir adaletsizlik ve hukuksuzluktur.

• İktidarın Dezenformasyon ve Sansür Yasasını, medya sahtekârlıklarını sürdürmek, sansür ve baskıları daha da artırmak, gerçeği haykıran sesleri tümüyle susturmak için çıkarttığı bu itirafların ardından iyice netleşti.

• İktidarın yıllardır kontrolündeki medya üzerinden estirdiği korku, endişe, tehdit ve sindirme operasyonlarını açık eden bu ifşa ve itirafların hesabının yargı önünde sorulacağı günler yakındır!”