Acun Ilıcalı’dan Halil Umut Meler’e çağrı: Hakem kardeşimiz acilen hakemliği bıraksın

Acun Ilıcalı’dan Halil Umut Meler’e çağrı: Hakem kardeşimiz acilen hakemliği bıraksın
Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor- Fenerbahçe maçında yaşanan olaylı maça ilişkin değerlendirmelerde bulunan Acun Ilıcalı, maçın hakemi Halil Umut Meler’e mesleği bırakma çağrısı yaptı.Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında...
Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor- Fenerbahçe maçında yaşanan olaylı maça ilişkin değerlendirmelerde bulunan Acun Ilıcalı, maçın hakemi Halil Umut Meler’e mesleği bırakma çağrısı yaptı.

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulunan Acun Ilıcalı, Fenerbahçeli futbolculara saldırılmasına tepki gösterdi. Ilıcalı, hakem Halil Umut Meler'e de mesleği bırakma çağrısı yaptı.

YouTube'da yayın yapan Hodri Meydan TV'ye konuşan Acun Ilıcalı, "Geçen hafta katıldığım bir yayında söylemiştim, 'Türkiye'de hakemlik bitti' demiştim. Bizim Pendikspor maçıyla birlikte kanaatim netleşmişti zaten. Trabzonspor maçıyla da doğru düşündüğüm ispatlandı diye düşünüyorum. Türkiye'de futbolda hakemlik diye bir müessese olduğunu düşünmüyorum. Hakemliğin olmadığı yerde de zaten adalet olmaz. Ben maça baktığım zaman, dünya topraklarında hiçbir yerde böyle bir maçın devam etme şansı olamaz. Trabzonspor'un bence konuyla hiçbir alakası yok. Agresif seyirci dünyanın her yerinde olabilir. Daha önce bazı statlarda buna benzer olaylar yaşanmıştır, bundan sonra da yaşanabilir. Burada yapılacak tek bir hareket vardı, hemen maçı tatil eder gidersin. Trabzon'da yaşananlar, maçın devam ettirilmesi bir futbol katliamıdır. Futbola yapılan ihanettir. Dünyaya bizi rezil etmektir. Bir faciadır" dedi.

'Beceriksiz, kifayetsiz, yetersiz...'

Maçtaki hakem yönetimine sert eleştirilerde bulunan Ilıcalı Halil Umut Meler'in hakemliği bırakması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Hakem kardeşimiz acilen hakemliği bıraksın. O maçı oynatıyorsan, zaten bu mesleği yapmıyorsun başka bir meslekten geldin herhalde. Normalde art niyetli demem gerekiyor, şu an kibar konuşuyorum, demiyorum. Beceriksiz, kifayetsiz, son derece yetersiz bir hakem grubu var Türkiye'de. Konu Fenerbahçe değil, Türk futbolu benim için. Fenerbahçe bu operasyonun kurbanı şu anda. Türk hakemleri Türk futbolunu bitirir böyle giderse. Hakemlerin hepsini hemen tahliye edeceksin. Yabancı hakemi getireceksin."