Adana ve Muğla'daki deprem sonrası Naci Görür, uyardı: Bu zon çok daha büyük deprem üretebilir

Adana ve Muğla'daki deprem sonrası Naci Görür, uyardı: Bu zon çok daha büyük deprem üretebilir
Deprem uzmanı Naci Görür, Adana ve Muğla'da peş peşe gerçekleşen depremler sonrası uyarılarda bulundu. Görür, Köyceğiz'deki Fay Zonu'na dikkat çekerek, "Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede" dedi.Adana ve Muğla'da...
Deprem uzmanı Naci Görür, Adana ve Muğla'da peş peşe gerçekleşen depremler sonrası uyarılarda bulundu. Görür, Köyceğiz'deki Fay Zonu'na dikkat çekerek, "Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede" dedi.

Adana ve Muğla'da dün (25 Mart) peş peşe gerçekleşen depremler paniğe neden oldu. AFAD iki depremin büyüklüğünü 4 olarak açıkladı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ise 2 kentte meydana gelen depremlerin ardından sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

Köyceğiz'deki depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Görür, Acıpayam Fay Zonu'nu işaret ederek "Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede" uyarısını yaptı.

Görür paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, bugün Karaçam-Köyceğiz/Muğla’da 4,0 deprem oldu. Bu deprem haritada görüldüğü gibi, KD-GB doğrultuda uzanan Acıpayam Fay Zonu üzerinde. Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede."

Adana depremi için Savrun Fayı'na dikkat çekti

Adana'daki deprem için Savrun Fayı'na dikkat çeken Görür, bölgenin gerilimli olduğunu belirterek, "Arkadaşlar, Topallar-Saimbeyli/Adana’da 4,0 deprem oldu. Deprem Savrun Fay Zonuna yakın bir bölgede. Genelde bu bölge gerilimli. Sevgiyle" diye konuştu.