Adıyaman Belediyesi UNICEF'ten aldığı milyonlarca liralık hibeyi belediyenin Mali Hizmetler Müdürü'nün şirketine verdi

Adıyaman Belediyesi UNICEF'ten aldığı milyonlarca liralık hibeyi belediyenin Mali Hizmetler Müdürü'nün şirketine verdi
AKP’li Adıyaman Belediyesi deprem sonrası UNICEF’ten aldığı 14 milyon liralık hibeyi alt yapı malzemeleri satın almak için ihale ile belediyenin Mali Hizmetler Müdürü’nün şirketine verdiAKP yönetimindeki Adıyaman Belediyesi’ne...

AKP’li Adıyaman Belediyesi deprem sonrası UNICEF’ten aldığı 14 milyon liralık hibeyi alt yapı malzemeleri satın almak için ihale ile belediyenin Mali Hizmetler Müdürü’nün şirketine verdi

AKP yönetimindeki Adıyaman Belediyesi’ne bağlı Adıyaman Su İve Kanalizasyon Müdürlüğü, UNICEF tarafından depremden etkilenen kentlere yönelik alt yapının yeniden sağlanması için verilen hibeyi alt yapı malzemeleri satın almak için belediyenin Mali Hizmetler Müdürü olan Kasım Uçarer’in şirketine verdiği ortaya çıktı.

İhale ile verilen hibe 'Pazarlık 21-B' usulünce verildiği belirtilirken bu madde Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgedeki belediyelilerin hızlı bir şekilde ihale yapmasının önünü açıyor.

Milyonluk ihale

Adıyaman Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ise bu madde uyarınca ihaleyi Mali Hizmetler müdürünün şirketine verdi. 2 teklifli ihalede şirkete verilen maliyet ise Kamu İhale Bülteni EKAP’ta 14 milyon 696 bin 249 lira olarak belirtilmiş.

Yörem Mühendislik Bilişim ve Organizasyon A.Ş olan şirketin yönetiminde yetkili bir diğer isim ise Şerif Ayaz. Aynı zamanda Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı olan Ayaz, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybetmişti.

Şirketin aldığı ilk ihale değil

İçerisinde belediye yöneticilerinin olduğu Yörem Mühendislik kurulduğundan bu yana hemen hemen her yıl Adıyaman Belediyesi’nden bir ihale aldı. Kamudan milyonlarca liralık ihale alan şirketin Adıyaman Belediyesi'nden aldığı ihaleler arasında 'boru alımı' da var 'araç kiralama hizmeti' de. Aynı usuller verilen ihalelerde şirket bu ihalelerden 6 buçuk milyon lira kazanç elde etti.

21-B maddesi nedir?

Madde acil durumlarda hızlı ihale yapılmasına yol açıyor. Madde şöyle tanımlanıyor:

“Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması”