Ağıralioğlu istifa etti

Ağıralioğlu istifa etti
Altılı Masa’daki aday belirleme süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili sert söylemlerde bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı....

Altılı Masa’daki aday belirleme süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili sert söylemlerde bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Ağıralioğlu istifa dilekçesinde tek cümle “Gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti Üyeliğimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı. Ağıralioğlu’nun bugün Meclis’te basın toplantısı yapacağı belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ilan edilmesinin ardından yaptığı basın toplantısında “Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız” diyen Ağıralioğlu dün de Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi’ye Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklamıştı.

Ağıralioğlu’nun bu açıklamasının ardından HaberTürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy canlı yayında Ağıralioğlu’nun kendisine gönderdiği mesajı okuyarak, İYİ Partili vekilin bugün Akşener’le görüşüp, vedalaştıktan sonra istifa edeceğini duyurdu. Ancak bir süre sonra Ağıralioğlu’nun istifa açıklaması geldi.

ZORLU: GÖRÜŞMENİN ANLAMI YOK
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu istifanın ardından yaptığı açıklamada “İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir” dedi.

“KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI”
İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, Ağıralioğlu’nun istifasının ardından yaptığı Twitter paylaşımında şöyle yazdı: “Bu akşam alışılmış geri sayımlardan birisi yok. Durum açık ve net. 46 gün sonra Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı, İYİ Parti iktidar olacak. Alınan kararların arkasında, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in yanında dimdik duracağız. Endişelenmeyin, #TarihYazacağız.”