Ahmet Hakan: Erdoğan’ın 'Bu seçim benim için bir final' demesinin 4 ihtimali var

Ahmet Hakan: Erdoğan’ın 'Bu seçim benim için bir final' demesinin 4 ihtimali var
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın "Bu seçim benim için bir final" sözleriyle ilgili 4 ihtimal sıraladı.Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı...
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın "Bu seçim benim için bir final" sözleriyle ilgili 4 ihtimal sıraladı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu seçim benim için bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim, benim son seçimim” çıkışıyla ilgili 4 ihtimal sıraladı.

“Erdoğan, neden böyle bir açıklama yapmış olabilir?” sorusuna karşılık şunları kaydetti:

Birinci ihtimal: Duygusal mesaj

Seçmenlere “aşırı duygusal bir mesaj” vererek yerel seçimde partisine daha fazla oy kazandırmak istemiş olabilir. Malum seçmen, duyguya prim verir.

İkinci ihtimal: Sosyal deney

“Bakalım parti içinde kimler nasıl davranacak, bakalım kimler hangi tutum içine girecek” diye parti içi bir sosyal deney yapmak istemiş olabilir.

Üçüncü ihtimal: Değişiklik beklentisi

Anayasal olarak bir daha aday olamayacağını anımsatarak... Anayasa değişikliğinin akıllara gelmesini istemiş olabilir.

Dördüncü ihtimal: Durum tespiti

Bazen puro içen bir adam sadece puro içiyordur. Yani Erdoğan, başka hiçbir amaç taşımaksızın sadece durum tespiti yapmıştır.

(Yazının tamamı)