Ahmet Türk: Bu dönem özgürlük dönemi, bu dönemi yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz

Ahmet Türk: Bu dönem özgürlük dönemi, bu dönemi yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs seçimlerine doğru Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Newroz alanında miting gerçekleştirdi. Kadınların yöresel kıyafetleri ile yerini aldığı miting alanına HDP eski Eş...

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs seçimlerine doğru Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Newroz alanında miting gerçekleştirdi. Kadınların yöresel kıyafetleri ile yerini aldığı miting alanına HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafları ile girmek isteyen gençler, polisler tarafından engellendi, fotoğraflara el konuldu.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre mitingte konuşan Ahmet Türk şunları söyledi:

‘BU DÖNEM ÖZGÜRLÜK DÖNEMİ’

 “14 Mayıs önemli bir gün. Faşizm karşısında, ırkçılık karşısında bu sistemi bitirmek için oyunuzu kendinize vereceksiniz buna inanıyoruz” diyen Türk, şöyle devam etti: “Bu dönem özgürlük dönemi. Bu dönemi yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz. Sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bugün geleceğimizi belirlemek için buradayız. Yarınlarımızı özgürleştirmek için buradayız. Hepiniz biliyorsunuz ki; tarihi günleri yaşıyoruz. Değişim ve dönüşümün, faşist iktidardan kurtulmanın bir fırsatı olarak bugünleri görüyoruz. Belki on yılda böyle bir fırsat geçmez elimize. Bugün Kürt halkının demokrasi, barış be özgürlük talepleri gündeme gelecektir. Bundan kuşkum yok. Hepiniz siyaseti izliyorsunuz. Özellikle bugün iktidar partisi Kürt halkına düşmanlık üzerine siyaset yapıyor. Biz bunlara dur demek zorundayız. Biz bunları tarihin çöplüğüne göndermek zorundayız."

‘YENİ BİR GÜNEŞ DOĞACAK'

Türk şöyle devam etti: “Yola devam dediği yol nedir? Kürt halkının inkarıdır, Kürt dilinin inkarıdır, Kürtçe eğitimin inkarıdır. Yola devam derken, bunları söylüyorlar. Biz bunlara elbet dur diyeceğiz. Bugün hukuksuzluğun büyüdüğü ve adaletsizliğin olduğu bir dönemde binlerce arkadaşımız haksız bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Ayla Akat, Gültan Kışanak bugün sadece halkımızı savunduğu için geleceğimizi savunduğu için cezaevinde. İnanıyorum ki bu sistem değiştikten sonra yeni bir güneş doğacaktır. Buna inanın! 14 Mayıs seçimleri bizler için çok önemlidir” dedi.

'İMRALI’YA HEYET GÖNDERDİLER'

“İktidar partisi gideceğini görüyor. Peki, ne yapıyor” sorusunu soran Türk, “İmralı’ya heyet gönderiyor. Peki, yıllarca aile görüşünü yasakladınız, avukatları ile görüşmesini engellediniz, şimdi bir oy için Sayın Öcalan’ın kapısına giderek farklı bir anlayış gösteriyorsunuz. Çünkü sizler ağır bedeller ödediniz, büyük mücadele verdiniz, sizlerin bu duruşu karşısında saygı ile eğiliyorum. Ve inanıyorum ki, Nisêbîn en yüksek oyla gururumuz olacak."