Ahmet Türk: Kemal Bey'i kutluyorum, beklentiyi büyüttü 

Ahmet Türk: Kemal Bey'i kutluyorum, beklentiyi büyüttü 
Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Millet İttifakı'nin cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürtler" ve "Alevi" videolarını çok önemsediğini söyledi, beklentinin büyüdüğünü ifade etti. Türk, "Sözler...

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Millet İttifakı'nin cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürtler" ve "Alevi" videolarını çok önemsediğini söyledi, beklentinin büyüdüğünü ifade etti. Türk, "Sözler yerine gelmezse, iktidara gelseler bile bunun çok uzun ömürlü olacağını sanmıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan Türk, TİP'in bazı şehirlerde Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında ayrı listelerle seçimlere girmesinin sandalye kaybettirme riski olduğunu ifade etti. 

Türk'ün açıklamalarının ilgili kısımları şöyle:

 Kılıçdaroğlu'na hem saldırıyı, hem Kürt meselesini, Kürtlerle ilgili durumu gündeme getirmesini, hem de Alevi konusunu... Medyada çok büyük bir yankı buldu, çok büyük bir izleyici buldu. Şimdi bütün bunlardan sonra eğer bir kararlılık gösteremezse inanın ki toplumda yeniden bir umutsuzluk başlar. Sözler yerine gelmezse, iktidara gelseler bile bunun çok uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. Bunu da açıkça ifade etmek istiyorum. Yani beklentiler büyüdü. Yapılan açıklamalardan sonra toplumun, Kürtlerin, demokratların, aydınların, Alevilerin beklentileri daha da büyüdü. İşte bütün bunlara yanıt verecek bir tutumun, bir davranışın içinde olmaları bence önemlidir ve bu konuda kararlılık da önemlidir diye düşünüyorum.

 (TİP'in ayrı liste kararı) Onların kararlarına saygı gösteriyorum ama bana göre yanlış bir karardı. Aynı ittifak içinde olsaydık daha güçlü olurduk, daha güzel mesajlar verirdik. Yan yana durmanın önemi bu dönemde daha da ihtiyaç duyulan bir durum. Yan yana duruyoruz tabii yine ittifak içinde. Ama korkarım ki burada farklı listeler birçok sandalye kaybetmemize neden olabilir. Bundan dolayı da bir kırgınlık ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Tek liste olsaydık daha mutlu olurduk. Bütün seçmenlerimiz de daha güçlü bir şekilde ortak bir iradeyi ortaya koyup çalışmaları sürdürürdü ama sonuç olarak farklı bir parti, değer verdiğimiz dostlarımız ama keşke aynı ittifak içinde olsaydık.