Akçakoca Devlet Hastanesi, yıkım kararına rağmen faaliyetlerine devam ediyor

Akçakoca Devlet Hastanesi, yıkım kararına rağmen faaliyetlerine devam ediyor
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, 23 Kasım 2022’de Düzce’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde hasar alan Akçakoca Devlet Hastanesi’nin yıkım kararına karşın faaliyetine devam ettirilmesini...
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, 23 Kasım 2022’de Düzce’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde hasar alan Akçakoca Devlet Hastanesi’nin yıkım kararına karşın faaliyetine devam ettirilmesini protesto etti.

Düzce’de Kasım 2022’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde hasar alan Akçakoca Devlet Hastanesi, yıkım kararı olmasına karşın faaliyetine devam ediyor.

SES üyeleri, bugün Akçakoca Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak binada sağlık hizmetlerinin durdurulması ve başka bir binaya tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

"Tahliye kararına rağmen faaliyetlerine devam ediyorlar"

SES Düzce İl Başkanı Cemal Yılmaz şunları söyledi:

"6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Yaşamını yitiren insanların içerisinde çok sayıda sağlık ve sosyal hizmet emekçisi de bulunmaktadır. Ancak acı olan; depreme dayanıklı olmadığı bilimsel raporla kanıtlanan ve boşaltılması talep edilen İskenderun Devlet Hastanesi eski binasının boşaltılmaması nedeni ile depremde en fazla can kaybının yaşandığı kamu binası oldu. Aynı akıbetin Akçakoca Devlet Hastanesi’nde de yaşanmasını istemiyoruz. Sendikamız SES’in ısrarlı çabaları sonucunda yapılan incelemelerde Akçakoca Devlet Hastanesi’nin 23 Kasım 2022 tarihinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası zarar gördüğü ve bunun üzerine yapılan incelemede hastane binasının depreme dayanıklı olmadığı ve tahliye edilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Yaptığımız başvurulardan sonra Akçakoca Devlet Hastanesi hakkında onarılmasının imkansız olup, yeni bina yapım kararı alınmış ancak bu karar hala yerine getirilmemiştir. İhale süreci yeni tamamlanmış inşaat yeni başlamıştır. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün 28 Şubat 2023 tarihli yazısı ile Düzce Valiliği’nden biran önce Akçakoca Devlet Hastanesi’nin tahliye edilmesi bildirilmiş ancak bugüne değin bu hastane faaliyetlerine devam etmiştir."