Akdoğan: ‘Kınıyoruz’, ‘soruşturacağız’ açıklamalarıyla olayın soğutulmasına izin vermeyeceğiz

Akdoğan: ‘Kınıyoruz’, ‘soruşturacağız’ açıklamalarıyla olayın soğutulmasına izin vermeyeceğiz
CHP PM üyesi ve Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, dün akşam MKE Ankaragücü-ÇAYKUR Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın sahaya girerek Hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmasına ilişkin açıklama yaptı.CHP...

CHP PM üyesi ve Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, dün akşam MKE Ankaragücü-ÇAYKUR Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın sahaya girerek Hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmasına ilişkin açıklama yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın Hakem Halil Umut Meler’e yumruk atması konusunda yaptığı savunmaya “Koca ‘tokat attım’ diye görüntülerde gerçeğin üstünü kapatmaya çalışadursun bir de ‘hakemin yanlış kararı sebep oldu’ diye bahane üretmiş. Her yanlış yaptığını düşündüğüne yumruk atabilecek potansiyel bir suçlunun açıklaması...” dedi.

Akdoğan, “Bu şahsa Fair Play ödülü veren, onu ‘Ayın Başkanı’ teşvik ödülüyle ödüllendirenler şimdi ligleri durdurdu. Peki sahadaki şiddeti durdurmak için liglerin durdurulması yetecek mi? Artan şiddete karşı bir kez daha uyarıyoruz: Toplumsal bunalıma sürüklenmiş bir halk, kendini güvende hissetmeyen insanlar ve cezasızlık algısıyla her geçen gün artan şiddet olayları bu ülkenin beka sorunlarından bir tanesidir. ‘Kınıyoruz’, ‘soruşturacağız’ gibi genel geçer açıklamalarla olayın soğutulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

"Cezasızlık algısı, şiddeti her alana yayıyor”

Akdoğan şiddet olaylarının sayısının cezasız kalmasından dolayı arttığını belirtti. Akdoğan, “Hastanede doktora, klinikte veterinere, trafikte diğer şoförlere, evde eşine çocuklarına, sokakta vatandaşa şiddet gösterenlerin ceza almadığı ülkede, şimdi tribündeki seyirciyi şiddetten uzak tutması gereken bir kulüp başkanı, sahaya inip hakeme yumruk atıyor. Yanındakiler de hakemin yüzünü tekmeliyor. Bir insanın yüzüne nasıl tekme atılır?” diyerek tepki gösterdi.

Akdoğan, toplumsal bunalıma sürüklenmiş bir halkın, kendini güvende hissetmeyen insanların ve cezasızlık algısıyla her geçen gün artan şiddet olaylarının beka sorunlarından bir tanesi olduğunu vurguladı. Akdoğan sözlerini, “Kınıyoruz, soruşturacağız gibi genel geçer açıklamalarla olayın soğutulmasına izin vermeyeceğiz. Her an, her gün bu olayların takipçisi olmaya devam edeceğiz” diyerek sonlandırdı.