Emekli din dersi öğretmeni: Depreme felaket demiyorum, rahmet diyorum!

Emekli din dersi öğretmeni: Depreme felaket demiyorum, rahmet diyorum!
AKP’nin Hatay milletvekili adayları tanıtım töreninde konuşan emekli din dersi öğretmeni Ergüder Aksoy, "Ben bu depreme felaket demiyorum, rahmet diyorum. Bu deprem Allah'ın kırbacıdır!" dedi.AKP Dörtyol İlçe Teşkilatı binası...

AKP’nin Hatay milletvekili adayları tanıtım töreninde konuşan emekli din dersi öğretmeni Ergüder Aksoy, "Ben bu depreme felaket demiyorum, rahmet diyorum. Bu deprem Allah'ın kırbacıdır!" dedi.

AKP Dörtyol İlçe Teşkilatı binası önünde, Hatay Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısı düzenlendi. Tanıtılan adaylar arasında Adem Yeşildal, Kemal Karahan, Ahmet Alper Soylu, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Zehra Eren, Cengiz Yıldız, Filiz Özçörekçi, Mehmet Hakan Yılmaz, Halil Ersen Doğan ve Necmiddin Çito yer aldı. AKP Dörtyol İlçe Teşkilatı binası önünde gerçekleştirilen milletvekili aday tanıtım toplantısı, AKP İlçe Başkanı Osman Görgen'in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından sırasıyla AKP Hatay Milletvekili adayları Ahmet Alper Soylu, Kemal Karahan, AKP MKYK üyesi Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ve AKP İl Başkanı Mehmet Öntürk birer konuşma gerçekleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından milletvekili adayları tek tek tanıtıldı. AKP MKYK üyesi Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, dua yapılması için emekli din dersi öğretmeni Ergüder Aksoy'u kürsüye davet etti. Ancak toplantıya damga vuran bir an yaşandı.

"Felaket değil, rahmet diliyorum”

Sözcü'den Can Çapar'ın haberine göre Ergüder Aksoy, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle en çok etkilenen Antakya için skandal ifadeler kullandı. Aksoy, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Antakya kardeşlerim... Siz hepiniz Yasin'i Şerif'i çok iyi tanırsınız. İkinci sayfayı da çok iyi tanırsınız. Antakya'nın diğer adı 'Karya topluluğu.' İsa peygamber zamanında kafir müşrik idiler. Oraya o mübarek İslam için gönderdiği iki halifesini, görevlisini reddettiler, onları şehit ettiler. Cenabı Hak ne dedi? Bir sayha ki, bir nara ki... Ödlerini kopardı, Antakya'yı sildi Allah, Muhammed ümmetine 'buyurun bu kent sizin olsun' dedi. Ama bu kent nasıl bir mozaik böyle... Hep onun şiirsel tarafı üzerinde duruyoruz. Hayır orada her dinden her mezhepten, öyle bir karışık homojen ki... Hayır ak insanının görevi orayı tamamen Kuran, İslam ve Muhammed Aleyhisselam çapında İslamileştirmekle görevlidir. Allah'tan görevdir bu. Öyleyse bu ikinci sayha oldu Antakya'ya... Kardeşlerim buna felaket demiyorum, rahmet diyorum. Niye biliyor musunuz? Bir arabacı atını sürerken at biraz yorulunca kırbaç vurur ona... İşte bu millete 11 vilayet şahsında, 85 milyona bir kırbaç Allah'tan... O bir kamçıydı... Niçin? Çünkü o 50 bini şehit ederek cennete aldı Allah, ötekiler maddi olarak... O halde Antakya (eliyle milletvekili adaylarını göstererek) bu aslanları bekliyor ki artık tümüyle hepsi ak olsun." Depremde 11 yakınını kaybeden milletvekili Hüseyin Yayman, törene katılanlar tarafından alkışlanan ifadeleri alkışlamadı.