Müşterilerine küfür yağdıran 'Black House Otel'den savunma: 'Biz yapmadık, hesabımızı çalanlar yaptı'

Müşterilerine küfür yağdıran 'Black House Otel'den savunma: 'Biz yapmadık, hesabımızı çalanlar yaptı'
İnternette olumsuz yorum yapan müşterilere Black House Oteli’nin işletmecisinin ettiği küfürler gündem oldu. Bakanlık otelin kapatılması için soruşturma başlatırken otel işletmecisinden de açıklama geldi.

Ankara Bahçelievler'de bulunan Black House isimli otel hakkında şikayetlerini ileten müşterilere otel işletmecisinin ettiği küfürler gündem oldu.

Otel işletmecisinin ağıza alınmayacak ağır hakaretlerle müşterilere cevaplar vermesi sosyal medyada kısa sürede sert tepkiler topladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise harekete geçerek otel hakkında inceleme başlattı.

Aykırı isimli sosyal medya hesabının aktardığı bilgilere göre Black House işletmecisinden açıklama geldi.

"Yorumlar kötü niyetli olarak değiştirildi"

Google yorumlarına verilen cevapların işletmelerine ait olmadığı belirtilen açıklamada şunlar söylendi:

Yapılan yorumlar ve cevaplar sonradan kötü niyetli olarak değiştirilmiştir.

Sosyal medya hesaplarımız bilgimiz dahilinde olmadan kötü niyetli kişilerin eline geçmiş olup farklı zamanlarda yapılan yorumlara, kurumumuzu zora düşürecek ve ahlak dışı şekilde cevap verilmiştir.

Kurumumuz bu yaşananlardan sosyal medyada paylaşılınca haberdar olmuştur.

"Hesabımızı çalan kişiler yaptı"

Durumdan haberdar olur olmaz Google'ın yardımıyla ahlak dışı yorumlar kaldırılmıştır. Yapılan yorumlar ve cevaplar gerçek dışıdır. Söz konusu olumsuz yorumlar, kurumumuzda daha önce hiç konaklamamış spam hesaplar üzerinden Google hesabımızı çalan kişilerce yapılmış, hemen arkasından aynı kişilerce işletme hesabından ahlak dışı cevaplar verilmiştir. Yorumların spam olduklarının Google'ca tespifi üzerine derhal yayından kaldırılmıştır.

Bahse konu yorumlar gerçek olsaydı, yorumlarına ahlak dışı cevap alan ilgililerin kurumumuzla iletişime geçmeleri gerekirdi. Ama yorumlar ve cevaplar spam olduğu için ilgililer tarafimızla iletişime geçmemiştir. Bu sebeple hiçbir şekilde işletmemizin haberi ve ilgisi olmamıştır. Bunun yanında bu yorumlar çok kısa aralıklarla yapılmış olup aralarında birkaç saniye bulunmaktadır. Bu yapılanlar kötü niyetli kişilerce kurumumuzu küçük düşürmek ve kurumsal kimliğine zarar vermek için yapılmıştır.

Kurumumuza birçok güzel yorumun dışında eleştiriler de gelmiştir. Ancak bu yorumlardan yalnızca birkaçına ahlak dışı cevaplar verilmiştir. Bu durum dahi kasıtlı şekilde işletmemize karşı saldırı olduğunu göstermektedir.
Yaşanan hadise ile alakalı adli makamlara gerekli başvurular yapılacakfir. Bu olayın arkasındaki kişi ve kişiler ortaya çıkarılacakfir.

Sosyal medya hesaplarımıza daha önceden de saldırı yapılmış ve bu konuda Ankara 74. Asliye Ceza Mahkemesinin ilgili dosyasınca ilgililer hakkında ceza verilmiş olup mevcut olayla ilgili de suç duyurusunda bulunduğumuzu bildiririz.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Otelin kaçak olduğu ortaya çıktı

Müşterilerin kötü deneyimler yaşadığı, otel işletmecisi tarafından ağır hakaretlere maruz kaldığı 'Black House' isimli otel kaçak çıktı.

Soruşturma başlatıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'kaçak otelin' kısa sürede kapatılması için soruşturma başlattı.

Otelde konaklayan müşterilerin yaşadıkları mağduriyetler karşısında otel işletmecisinden aldığı hakaret dolu cevaplar ise şöyle:

gmpp5mxxyaa6g5s-1.jpg

gmpp5mxxyaa6g5s.jpg