AKP'li Canikli: Türkiye’nin son 21 yılda ortaya koyduğu büyüme ve istihdam performansı muhteşem

AKP'li Canikli: Türkiye’nin son 21 yılda ortaya koyduğu büyüme ve istihdam performansı muhteşem
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, "Türkiye’nin son 21 yılda ortaya koyduğu büyüme ve istihdam performansı muhteşem bir tabloyu yansıtmaktadır" ifadelerini kullandı.Nurettin Canikli, sosyal...

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, "Türkiye’nin son 21 yılda ortaya koyduğu büyüme ve istihdam performansı muhteşem bir tabloyu yansıtmaktadır" ifadelerini kullandı.

Nurettin Canikli, sosyal medya hesabında değerlendirmelerde bulundu. Canikli, mevcut ekonomi politikaları uygulandığı sürece "Üretim azalmaz, Fabrikalar kapanmaz, İşsizlik artmaz, Fakirlik artmaz" derken, muhalefetin seçimi kazanması durumunda "Üretimin azalmasına, Fabrikaların kapanmasına, İşsizliğin artmasına, Fakirliğin artmasına neden olur" dedi.

"Millet İttifakı, EYT ve emekli maaşlarını ödeyemeyecek"

Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi durumunda EYT'lilerin maaşlarını ödeyemeyeceğini savunan Canikli, şunları kaydetti:

"7’li masanın ekonomik programı çerçevesinde; yatırıma gidecek fonlar, yüksek faiz getirisi nedeniyle mevduata yönlendirileceği için yatırımlar azalacak ve bütçe gelirlerinde düşüş yaşanacaktır. Bunun sonucunda, 7’li masa EYT’lilerin emekli maaşları ve diğer emeklilerin maaş artışlarını ödemeyecek. Depremzedeler için yapılan harcamaları durduracak, Depremzedeler için yapılan konut inşaatlarını durduracaktır."

"Muhteşem bir tablo"

Canikli, eskiden "Avrupa ve ABD ekonomisi öksürdüğünde Türkiye ekonomisi zatürre olurdu." denildiğini ama artık özdeyişin "Batı ekonomileri zatürre olduğunda Türkiye ekonomisi hapşırmaktadır" cümlesine evrildiğini belirtti. Canikli, "Türkiye’nin son 21 yılda ortaya koyduğu büyüme ve istihdam performansı muhteşem bir tabloyu yansıtmaktadır" dedi.