AKP'li isimden emekliye zam açıklaması: Emeklinin sandıkta tepki göstermesini engeller mi?

AKP'li isimden emekliye zam açıklaması: Emeklinin sandıkta tepki göstermesini engeller mi?
Emekli maaşlarına yapılan zam 3 ayda eridi ve erimeye devam ediyor. AKP'li isimler emekli seçmenin sandıkta tepki göstermesini engellemek için sürekli emekliye zamma dair sinyaller vermeye devam ediyor. AKP'li bir isimden daha emeklilere...
Emekli maaşlarına yapılan zam 3 ayda eridi ve erimeye devam ediyor. AKP'li isimler emekli seçmenin sandıkta tepki göstermesini engellemek için sürekli emekliye zamma dair sinyaller vermeye devam ediyor. AKP'li bir isimden daha emeklilere ilişkin sürpriz açıklama geldi. İşte detaylar...

Cumhur İttifakı ve AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok emekli maaşı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durumun farkında olduğunu ve iyileştirme yapacağını duyurdu.

Seçilmezse emekliye zam yok

Emeklilerin seslerini duymazdan gelmeye devam eden AKP kanadı hala emekliye zam ya da ek iyileştirmeler için seçim sonrasını işaret ediyor. Ankara AKP adayı Turgut Altınok, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konudan  haberdar olduğunu ve seçildiği taktirde ek iyileştirmeler yapılacağını aktardı.

Altınok, "Emeklilerimize her türlü desteği veriyoruz. Biliyorsunuz TBMM kapalı ve emeklilerle ilgili karar Meclis'te alınıyor. Cumhurbaşkanımız ile konuştum, emeklilerle ilgili bütçe imkanlarına göre iyileştirme yapılacak." şeklindeki açıklaması akıllara emeklinin halini bir kez daha getirdi. En düşük emekli maaşını 10 bin lira olduğu, geçimin oldukça zorlaştığı seçimlere sayılı günler kala Altınok, Ankara'daki emeklilere seçilmesi taktirde 5 bin liralık destek vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durumdan haberdar olduğunu, emeklilere yönelik asıl eylemlerin TBMM'de alındığını ancak şu anda kapalı olduğunu, işin ancak Erdoğan tarafından çözülebileceğini duyurdu.

Ankara'daki emekliye destek açıklaması

Seçilmesi taktirinde Ankara'da emeklilere 5 bin TL destek vereceklerini söyleyen Altınok sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emekliye Mansur Yavaş bin TL veriyor. Biz 15 Nisan'da 5 bin TL'yi hesaplarına yatıracağız. Mansur Yavaş 500 TL doğalgaz desteği veriyor. Biz 4 aya çıkartıyoruz ve bin lira vereceğiz."

Ancak Turgut Altınok emekliye yapılacak bu desteğin tek seferlik mi yoksa her ay mı yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapmadı. Öte yandan Mansur Yavaş, ağustos ayından bu yana ihtiyacı olan emeklilere aylık bin liralık destek vermeye devam ediyor.