AKŞENER: sülaleme Kılıçdaroğlu’nu vasiyet ettim

AKŞENER: sülaleme Kılıçdaroğlu’nu vasiyet ettim
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, memleketi Kocaeli'nde İzmit Belediyesi'nin ağabeyinin ismini verdiği Nihat Gürer Spor Tesisleri açılışına katıldı.2018’deki seçimlerde 15 milletvekili CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, memleketi Kocaeli'nde İzmit Belediyesi'nin ağabeyinin ismini verdiği Nihat Gürer Spor Tesisleri açılışına katıldı.

2018’deki seçimlerde 15 milletvekili CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılmış, hali hazırda 5 milletvekili olan İYİ Parti mecliste grup kurmuş, seçime girmesinin önündeki engel kalkmıştı. Böylelikle Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imzaya da gerek kalmamıştı.

O dönem milletvekili olan İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan’a teşekkür eden Akşener milletvekili transferi olayını hatırlatarak Kılıçdaroğlu’yla ilgili şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'na herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme Sayın Kılıçdaroğlu’nu vasiyet ettim. Çocuklarıyla beraber vasiyet ettim. Siz sahip çıkamaz başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir. Yıllarca CHP ve sağın renkleri arasında büyük bir mesafe varken o davranış biçimi o aradaki alanı, o uzaklığı kapattı."

“VEFAYI DA UNUTMAYIZ DÜŞMANLIĞI DA”

Ağabeyi Nihat Gürer’i “Adam satmayan, adam tuzaklamayan, ketum, cesur bir adamdı. Ben de onun için çok cesur oldum. İnanmış bir Müslümandı, samimi bir dindardı, Atatürk'ü çok seven bir ailenin ferdiydi” diye anlatan Akşener, “Biz vefalı bir aileyiz. İlginç bir yönümüz vardır biz hiç unutmayız. Dostluğu da unutmayız, vefayı da unutmayız, düşmanlığı da unutmayız” diyerek sözlerini sonlandırdı.