Albayrak açıkladı: Yeni istihdam paketi geliyor

Albayrak açıkladı: Yeni  istihdam paketi geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, istihdamla ilgili geniş kapsamlı bir paket hazırlığı yapıldığını söyledi. Bakan Albayrak, ekonomistler ve akademisyenlerle bir araya geldi. Burada konuşan Albayrak, iki günde Emlak Konut...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, istihdamla ilgili geniş kapsamlı bir paket hazırlığı yapıldığını söyledi. Bakan Albayrak, ekonomistler ve akademisyenlerle bir araya geldi. Burada konuşan Albayrak, iki günde Emlak Konut talebinde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldığını ve başvuruların 15 bini geçtiğini ifade etti, ekonomide dolarizasyonun tersine döndüğü bir sürece girildiğini ifade etti.
Albayrak’ın yaptığı açıklamaların satır başları şöyle:
“Çalışma Bakanlığı’nda istihdamla ilgili geniş kapsamlı bir paket hazırlığı var. İstihdam kalkanı paketi hazırlığı yapıyoruz. Çizilen çerçevenin ilk defa bu kadar geniş olduğu bir çalışma olacak. Mali disiplin her zaman kırmızı çizgimiz ancak olağanüstü dönemden geçerken bütçe açığı performansı öncelik değil. Öncelik istihdamı muhafaza etmek.
SWAP DETAYI
Türkiye ilk defa enflasyon-faiz-kur denkleminde benzer ülkelere göre kontrolü kaybetmediği bir süreç tecrübe etti. Dolarizasyonun tersine döndüğü bir sürece giriyoruz. Ülkenin döviz kapasitesi ne kadarsa döviz rezervi o kadardır, sistemin döviz ihtiyacı döviz harcaması kadar. Swap konusu o kadar anlaşılmamış ki herkes bir tarafını konuşuyor. Swap normalleşme sürecinin önemli araçlarından biri olacak, süreç başladı.