Ali Koç'tan Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye şikeci diyen AKP'liye tepki: 3 oy için mahkeme kararına rağmen köklü kulüpleri suçluyor

Ali Koç'tan Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye şikeci diyen AKP'liye tepki: 3 oy için mahkeme kararına rağmen köklü kulüpleri suçluyor
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç olaylı derbi sonrası yapılan basın açıklamasında Beşiktaş ile Fenerbahçe’ye “şikeci” diyen ve CHP’li Suiçmez’in konuşmasını bölmeye çalışan Trabzon AKP Belediye Başkan Adayı Ahmet...
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç olaylı derbi sonrası yapılan basın açıklamasında Beşiktaş ile Fenerbahçe’ye “şikeci” diyen ve CHP’li Suiçmez’in konuşmasını bölmeye çalışan Trabzon AKP Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç’e tepki gösterdi

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Üyeleri 2 Nisan’da Ligden çekilme gündemi ile toplanacak olan Olağanüstü Genel Kurul öncesi bir araya geldi.

Burada gündemi değerlendiren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a “şikeci” diyen AKP Trabzon Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç’e tepki gösterdi.

Ali koç yaptığı konuşmada “Gelelim Trabzon Belediye Başkan adayına. Ülkemiz öyle bir riyakarlık içinden geçiyor ki bir basın toplantısı yapılıyor. Şehrin tüm siyasetçileri orada. Sonra bir hanımefendi çıkıyor konuşuyor. İstedikleri şeyleri söylemediği için “siyaset yapma sus” diyorlar. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Benim esas takıldığım, kabul etmediğim iki tane en köklü kurumu mahkemelerin verdiği karara rağmen suçlayabiliyor adam, 3 tane daha fazla oy alabilmek için” ifadelerini kullandı.

Taraftara Süper Kupa çağrısı

TFF'nin 7 Nisan'daki Süper Kupa maçı için bilet satışına başladığını belirten Ali Koç, "Tüm taraftarlarımızdan ricamdır. 7 Nisan’a yönelik bilet almayın, seyahat planı yapmayın. 2 Nisan’da alacağımız kararlara kadar adım atmayınız” dedi.

Ne olmuştu?

Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinden sonra taraftarların sahaya girmesinin ardından başlayan olaylardan sonra açıklamalarda bulunan AKP Trabzon Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye “şikeci” demiş ve saldırganların kışkırtıldığını iddia etmişti.

Kentte tüm siyasi parti temsilcilerinin katıldığı bir toplantıda konuşan Genç, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’in de konuşmasında derbi sırasında Mehmet Uçum’un attığı tweetten bahsetmesi sonrası sözünü kesmek istemiş daha sonra toplantıyı terk etmişti.

Suiçmez AKP’li adaya “Bize kimse Trabzonsporluluk taslamasın” diyerek yanıt verdi.