Almanya Futbol Federasyonu'nun kararı ülkeyi ayağa kaldırdı: 70 yıllık dönem sona eriyor

Almanya Futbol Federasyonu'nun kararı ülkeyi ayağa kaldırdı: 70 yıllık dönem sona eriyor
Almanya Futbol Federasyonu'nun, Alman spor giyim markası Adidas ile anlaşmasını sonlandırıp, Amerikan markası Nike ile anlaşması Almanya'yı ayağa kaldırdı.DFB'nin Alman spor giyim markası ile anlaşmasını sonlandırıp Amerikan...
Almanya Futbol Federasyonu'nun, Alman spor giyim markası Adidas ile anlaşmasını sonlandırıp, Amerikan markası Nike ile anlaşması Almanya'yı ayağa kaldırdı.

DFB'nin Alman spor giyim markası ile anlaşmasını sonlandırıp Amerikan markasıyla anlaşması Almanya'yı adeta ayağa kaldırdı.

Ekonomi Bakanı'ndan tepki

Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck kararı eleştirirken, "Ben Alman Milli Takım formasını, üç çizgisiz neredeyse düşünemiyorum." ifadelerini kullandı.

DFB: En iyi teklifi Amerikalılar yaptı

Tepkiler sonrası DFB bu kararın ekonomik nedenlerden dolayı aldığını belirtirken, "Duygusal tepkilerin anlıyoruz ancak ekonomik kararlar almalıyız." dedi ve Amerikan markasının en iyi teklifi yaptığını ifade etti.

Rakam 100 milyon euronun üzerinde

Sponsorluk anlaşmasına dair detaylarla ilgili bir bilgi verilmezken Alman malı Adidas'ın yıllık 50 milyon euro teklif ettiği, Amerikan malı Nike'ın ise 100 milyon eurodan fazla bir paraya anlaşmayı sağladığı iddia ediliyor.