Altın uyarısı: Rekor sonrası Mayıs’ta düşebilir

Altın uyarısı: Rekor sonrası Mayıs’ta düşebilir
Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle merkez bankaları ve hükümetlerce alınan trilyonlarca dolarlık önlemler, nisanda altının ons fiyatını 1.747 dolarla yaklaşık son 8 yılın en yükseğine çıkarırken, gram...

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle merkez bankaları ve hükümetlerce alınan trilyonlarca dolarlık önlemler, nisanda altının ons fiyatını 1.747 dolarla yaklaşık son 8 yılın en yükseğine çıkarırken, gram altın da 389,5 lira ile rekor kırdı.

Küresel anlamda hükümetler tarafından açıklanan destek paketleri ile toplamda 10 trilyon doları aşan önlemler, varlık fiyatlarını önemli ölçüde etkiledi. Martta yatırımcıların teminat kapatmak için altın satmak zorunda kalması, altınının ons fiyatında 252 dolarlık bir dalgalanmaya neden oldu.
1747 DOLARI TEST ETTİ
Nisanda ise nispeten rahatlayan finansal piyasalarda alınan önlemlerin etkisiyle altın fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Altının ons fiyatı, yaklaşık son 8 yılın en yükseği olan 1.747 doları, gram altın ise tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 389,5 lirayı test etti. Altının ons fiyatı nisanı yüzde 6,95 artışla 1.687 dolardan, gram altın da yüzde 13 değer kazancıyla Ağustos 2018’den bu yana en iyi aylık performansını sergileyerek 379,2 liradan tamamladı.
MAYISA SARKTI
Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan düzeltme hareketlerinin, altının ons fiyatında 1.668 dolar, altının gram fiyatında ise 370 lira seviyeleriyle sınırlı kaldığını aktararak, şunları kaydetti: “Piyasaların kapalı olması, gün içerisinde altın fiyatlarının geniş bant aralığında dalgalanması, arz ve nakit kısmında dengesizliğin yaşanması gibi nedenlerle nisanda altın fiyatlarındaki alım-satım makas aralıklarının da açık seyrettiğini söyleyebiliriz. Nisanda öngördüğümüz düşüşlerin mayısa sarktığını belirtmek isteriz.”