Amasra’da Termik Santrale Danıştay “Dur” Dedi

Amasra’da Termik Santrale Danıştay “Dur” Dedi
Danıştay Amasra’daki termik santral projesi için durdurma kararı verdi. Danıştay 6. Dairesi Amasra’da Hema Termik Santraliyle birlikte, Hema Limanı dolgu alanı ve rıhtımı, kalker ocakları, kül depolama sahası yapılmasını...

Danıştay Amasra’daki termik santral projesi için durdurma kararı verdi. Danıştay 6. Dairesi Amasra’da Hema Termik Santraliyle birlikte, Hema Limanı dolgu alanı ve rıhtımı, kalker ocakları, kül depolama sahası yapılmasını öngören plana yürütmeyi durdurma kararı verdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı ile Bartın’ın Amasra ilçesinde doğanın ortasına termik santral yapılmasının önünün açıldığını kaydeden Bartın Platformu üyeleri, planın iptali için dava açmıştı.


Danıştay 6. Dairesi Amasra’da Hema Termik Santrali, Hema Limanı dolgu alanı ve rıhtımı, kalker ocakları, kül depolama sahası yapılması öngörülen plana yürütmeyi durdurma kararı verdi. Daire kararında, Bakanlığın ‘ülkenin enerji ihtiyacı olduğu’ yönündeki savunmasını kabul etmeyerek, planın ‘uygulanması halinde, giderilmesi güç veya imkansız zararların doğmasına yol açacağı’ sonucuna vardı.