Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

Ana sütü gibi helal…

Kimilerine göre 11 yılın ardından kimilerine göre 38 yıl aradan sonra şampiyonluğa koşan Trabzonspor, Antalyaspor karşısına mutlaka galibiyet parolasıyla çıktı.
Fırtına, Adanademirspor maçındaki kadrodan sadece Puchacz değişikliği ile mücadele verdi.

Nwakaeme ile Bakasetas yedek kulübesindeki yerini aldı. Maç inanılmaz bir atmosferde ve tıklım tıklım bir seyircinin önünde oynandı.
Trabzonspor erken gelen golü 4. dakika dolarken Hamsik, Abdülkadir ve Cornelius üçlüsü ile buldu. Abdülkadir, Cornelius'a al da dercesine topu verdi ve fırtına 1-0 öne geçti.
Trabzonspor orta sahasında Siopis ve Hamsik rakibi karşılayamayınca baskıya boyun eğdi. Antalyaspor atakları da sıklaştı. 42.dakikada yine Uğurcan sahneye çıktı ve golü önledi.
İlk yarı Trabzonspor’un attığı golün üzerine yatıp oyunu geride kabul etmesiyle ve Antalyaspor'un baskısıyla geçti.
52.dakikada Antalyaspor beraberliği sağladı.55.dakikada Siopis’in yaptığı penaltıyı Riberio kullandı kaleci Uğurcan yine sahnedeydi ve gole izin vermedi.
Trabzonspor 59.dakikada Siopis'in yerine Bakasetas'ı aldı. Son haftaların formda oyuncusu Dorukhan 63. dakikada Trabzonspor'u tekrar öne geçirdi ve skor 2-1 oldu.
Fırtına bu golden sonra Berat ve Kuassi'yi oyuna aldı. Antalyaspor 80. Dakikada Wright’ın ayağından beraberliği sağladı. Maçın uzatma dakikasında seyirci sahaya girince maç bir süre durdu.Maç içinde yaşanan gerginlikler Atilla Karaoğlan'ın sarı kartını kullanmamasından kaynaklandı. Kalan 2 dakika oynandıktan sonra hakem bitiş düdüğünü çalar çalmaz saha ana baba gününe döndü…Fırtına inanılmaz seyirci kitlesi önünde hiç de kendine yakışmayan futbol ile şampiyonluk ipini göğüsledi.
Trabzonspor ana sütü gibi helal olan bir şampiyonluk elde etti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi