‘ANADOLU’DA CİRO KAYBI YÜZDE 90!’

‘ANADOLU’DA CİRO KAYBI YÜZDE 90!’
Koronavirüs salgınındaki en büyük kaygısının istihdam kayıplarının büyük olması olduğunu söyleyen Boyner, “Krizden sadece para politikasıyla çıkılmaz” dedi.Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Yönetim Kurulu Başkanı...

Koronavirüs salgınındaki en büyük kaygısının istihdam kayıplarının büyük olması olduğunu söyleyen Boyner, “Krizden sadece para politikasıyla çıkılmaz” dedi.

Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Yönetim Kurulu Başkanı ve Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, “Bu dönemde beni en fazla kaygılandıran konu istihdam kayıplarının büyük olmasıdır” dedi.
Koronavirüs salgınından en fazla küçük ve mikro işletmelerin etkilendiğini vurgulayan Boyner, eşitsizliklerin de artarak devam etiğini aktardı. Uzun süredir yatırımların olmadığını, yatırımların çok hızlı geri gelmesini beklemediklerine dikkat çeken Ümit Boyner, ciro kayıplarının Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Karadeniz’de yüzde 90’ı aştığını söyledi.
RAPOR AÇIKLANDI
Hedefler İçin İş Dünyası Platformu’nun hazırladığı “COVID-19 Krizinin İşletmeler Üzerindeki Etkilerininin İkinci Anket Sonuç Raporu”nun açıklandığı online toplantıda konuşan Ümit Boyner, krizden çıkış için atılması gereken adımlara da değinerek şu tespitlerde bulundu:
• Sadece yukarıdan bir çıkışı yönetmek doğru değil. Sosyo-ekonomik geçişi birlikte yapmak durumundayız. Koordinasyon koordinasyon başka çıkış yolu göremiyorum.
• Ekonomi ile iş hayatıyla, verimlilikle ilgili, Türkiye’deki iş gücünün yetkinliklerinin yeni döneme adapte edilmesiyle ilgili daha fazla iş birliğine ihtiyacımız var. Bu sadece para politikasıyla olacak bir şey değil. Yeniden yapılanma konuşuyoruz.
• Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının birlikte yaptığı iş önemli. Buna benzer çalışmalar olmalı. Sadece bir ekonomi kurulu değil her alanda kurullar oluşturulmalı.
• İşletmelerin faaliyetlerine devam edebilmeleri gerekiyor. En çok etkilenen sektörlere destekler sürmeli. Kapsayıcılık sadece cinsiyet açısından değil bölgesel olarak da desteklerin artması gerekiyor. Burada bir toplum bilinci yaratmak da önemli. Bu krizden ancak el ele tutuşarak çıkacağız.