Anaokulunda çocuklara uyuşturucu verildiği iddiası: Müdür ve beş öğretmen tutuklandı

Anaokulunda çocuklara uyuşturucu verildiği iddiası: Müdür ve beş öğretmen tutuklandı
Tayvan’da bir anaokulunda çocuklara içinde uyuşturucu madde bulunan öksürük şurupları verilmesinin ardından Baroen Anaokulu'nun müdürü ve 5 öğretmeni tutuklandı. Öğretmenler hakkında adli soruşturma yürütüleceği belirtildi....

Tayvan’da bir anaokulunda çocuklara içinde uyuşturucu madde bulunan öksürük şurupları verilmesinin ardından Baroen Anaokulu'nun müdürü ve 5 öğretmeni tutuklandı. Öğretmenler hakkında adli soruşturma yürütüleceği belirtildi. Öte yandan Tayvanlı yetkililer okulun kapatılmasına ve 150 bin Tayvan doları ceza ödemesine karar verdi. 

BBC’de yer alan habere göre, Tayvan’ın başkenti Taipei’de bir anaokulunun öğretmenleri çocuklara içinde fenobarbital ve benzodiazepin gibi uyuşturucu maddelerin bulunduğu öksürük şurubu vermekle suçlanıyor. 

Suçlamalar üzerine haftalardır soruşturma yürüten polis, çocuklara neden bağımlılık yapıcı öksürük şuruplarının verildiğini henüz netleştiremedi.

Britanya'nın önde gelen gazetelerinden The Guardian, çarşamba günü okulu ziyaret ettiklerinde ofisin hala açık olduğunu gördüklerini ifade etti. Baroen Anaokulu'ndan bir sözcü, "Söyleyecek hiçbir şeyim yok" dedi. 

Veliler, nisan ve mayıs ayındaki şikayetlerine rağmen yetkililerin geç harekete geçtiğini ifade etti. Pazar günü yüzlerce kişi Yeni Taipei belediye binasının önünde protestolar düzenledi.